x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cati copii a avut Carol al II-lea?

Cati copii a avut Carol al II-lea?

25 Mar 2005   •   00:00

Inalta Curte de Casatie si Justitie se va pronunta peste 10 zile in procesul de recunoastere a deciziei Tribunalului de la Lisabona din 1955, prin care Carol Mircea era recunoscut ca fiu al lui Carol al II-lea.



  • de MIRUNA PASA, CRISTIAN PETRU

  • Pana la 5 aprilie, judecatorii trebuie sa hotarasca daca sentinta portugheza va fi sau nu acceptata si la noi sau daca procesul trebuie rejudecat la Curtea de Apel Bucuresti. Procesul dureaza de 14 ani, perioada in care Carol Mircea a castigat in prima instanta la Teleorman, si apoi in apel la Bucuresti. De cativa ani, cazul se judeca in recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

    MIHAI I. Ieri, in pledoariile finale, avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu, a cerut instantei sa dispuna rejudecarea procesului la Curtea de Apel, invocand incalcarea dreptului la aparare si nulitatea hotararilor anterioare care dadeau castig de cauza lui Carol Mircea. El a sustinut ca fostul rege Mihai si sotia sa, parati in proces, au fost citati mai tarizu decat prevede legea, motiv pentru care nu si-au putut pregati apararea.

    CAROL MIRCEA. Aparatorii lui Carol Mircea au sustinut ca toate problemele ridicate de partea adversa sunt irelevante in proces. In cazul in care decizia Tribunalului de la Lisabona va fi recunoscuta de instantele romanesti, Carol Mircea ar putea avea dreptul la mostenirea familiei regale si, in acelasi timp, ar putea ridica pretentii la ipoteticul tron regal al Romaniei. In alta ordine de idei, Mihai I, insotit de regina Ana, a dezvelit ieri, la Cluj, busturile bunicilor sai, Ferdinand si Maria, care vor strajui de acum una dintre salile Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB). Cele doua busturi, realizate de sculptorul Radu Moraru, au fost sfintite de IPS Bartolomeu Anania.

    ×
    Subiecte în articol: observator carol