x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 39.000 de caziere au fost emise în format on-line într-o lună

Peste 39.000 de caziere au fost emise în format on-line într-o lună

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2023   •   21:30
Peste 39.000 de caziere au fost emise în format on-line într-o lună

Într-o lună de la operaționalizarea platformei Ministerului Afacerilor Interne dedicată cazierelor online au fost emise peste 39.000 de astfel de documente în format on-line.

Potrivit MAI, de la operaționalizarea platformei pentru emiterea certificatelor de cazier judiciar în format on-line au fost create peste 50.000 de conturi pe portalul hub.mai.gov.ro și au fost emise peste 39.000 de certificate de cazier judiciar.

Pagina a fost accesată de peste 160.000 de ori, iar cetățenii au apreciat serviciul, ratingul platformei fiind de 4.4, din 5 puncte posibile.

În prima lună, cel mai folosit dispozitiv pentru accesarea platformei pentru eliberarea în format on-line a certificatului de cazier judiciar a fost telefonul mobil, cu peste 64.000 de accesări.

„Vă reamintim că platforma hub.mai.gov.ro poate fi accesată direct, prin crearea unui cont și validarea lui la o secție de poliție, o singură dată, sau prin contul de pe ghișeul.ro, caz în care nu mai este nevoie de deplasarea la secția de poliție. În acest moment, pot solicita eliberarea on-line a certificatului de cazier judiciar doar cetățenii români, persoane fizice, care nu au mențiuni în cazier (fără antecedente penale)”, transmite, miercuri, MAI.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-au dispus măsurile necesare pentru ca până la finalul acestui an certificatele de cazier judiciar în format on-line să fie disponibile și pentru persoanele juridice din România și pentru persoanele fizice care au mențiuni în cazier (cu antecedente penale).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: caziere judiciare on-line