x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul FNI:Vlas, pedeapsă redusă cu trei ani

Cazul FNI:Vlas, pedeapsă redusă cu trei ani

de Miruna Pasa Petru    |    19 Iun 2008   •   00:00

Ioana Maria Vlas a obţinut ieri, în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii (FNI), o pe­deap­să cu trei ani mai mică decît cea dis­pusă iniţial împotriva sa în această cauză

Ioana Maria Vlas a obţinut ieri, în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii (FNI), o pe­deap­să cu trei ani mai mică decît cea dis­pusă iniţial împotriva sa în această cauză. Curtea de Apel Bu­cureşti a condamnat-o pe Vlas la 10 ani după gratii, iar Nicolae Popa, fost director al grupului de firme Gelsor, a primit prin aceeaşi decizie 15 ani de închisoare. În cazul celorlalţi inculpaţi din dosarul FNI, ins­tanţa a dispus fie achitarea, fie condamnări între doi şi patru ani de închisoare, cu suspendarea exe­cu­tă­rii, ori a constatat graţierea unor in­fracţiuni şi prescripţia altora. Astfel, Mihaela Sima, Marian Petrescu, An­drei Marius, Gavril Bătrân, Şte­fan Boboc, Ioan Diţă, Cezara Bebis şi Gheorghe Bucur nu ar mai avea de executat nici o zi în detenţie, dacă hotărârea va ră­mî­ne definitivă.

 
REACŢIE. Maria Vlas a de­clarat ieri că pedepsele i se par “re­zonabile”. “Asta înseamnă că mai sînt încă judecători care judecă drept. Totuşi, nu s-a făcut pînă la capăt dreptate, deoarece principalul vi­novat, Sorin Ovidiu Vântu, nu a fost judecat”, a susţinut Vlas. Ea a pre­­cizat că va declara recurs tocmai pentru a cere incriminarea omului de afaceri, ca principal vinovat de prăbuşirea Fondului.

Cît despre despăgubirea in­vestitorilor, dispoziţiile instanţei se întind pe mai bine de 600 de pa­gini. Aceştia îşi vor putea primi înapoi, de la inculpaţi şi părţile responsabile civilmente, sumele investite şi pierdute, actualizate cu rata inflaţiei.

×
Subiecte în articol: observator