x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Larisa - Mai multi suspecti

Cazul Larisa - Mai multi suspecti

de Cristinel C. Popa    |    28 Oct 2005   •   00:00
Cazul Larisa - Mai multi suspecti

Ieri, in cea de-a noua zi scursa de la disparitia Larisei Georgiana Chelaru, politistii au afirmat pentru prima data ca au cativa suspecti, care sunt verificati in paralel. Miercuri se stia deja ca politia merge pe o varianta aproape sigura: Larisa ar fi fost rapita de un taximetrist din Iasi, care ulterior ar fi incercat sa se sinucida.

CONTRADICTII. Aceasta varianta, confom unor surse din interiorul Politiei, nu a fost sustinuta de medicii Spitalului de Urgenta Iasi, singura unitate la care ajung cei cu tentative suicidale, indiferent de metoda folosita. Doctorii spun ca in ultimele zile au avut ca pacienti cu tentative de suicid doar femei si nici un barbat. "Unele informatii nu s-au dovedit reale in cazul acestei piste, asa ca nu putem avea certitudinea ca acesta este drumul ce trebuie urmat", a afirmat inspectorul principal Madalin Taranu, purtatorul de cuvant al IJP Iasi. In schimb, politistii au recunoscut ieri pentru prima data ca ar mai fi si alti suspecti, fara a da insa mai multe detalii despre ancheta. "Nu omitem nici o informatie si credem ca nu va mai dura prea mult pana la aflarea adevarului", a mai spus Taranu.

DISPERARE. Pentru parintii Larisei, timpul s-a oprit in loc din ziua in care si-au vazut pentru ultima oara fetita. Vestile contradictorii, pe care le aud tocmai cand se asteapta mai putin, le mareste disperarea. "Vecinii, cunoscutii, ba chiar si necunoscutii vor mereu sa-mi spuna ca ei stiu ceva. Dar de fiecare data e vorba de lucruri oribile si nu vreau sa ma gandesc ca fetitei mele i s-ar fi putut intampla asa ceva", spune Liliana Chelaru. Printre informatiile primite de parinti se numara si una care i-a inspaimantat cumplit - ca Larisa ar fi fost rapita de un taximetrist, violata, apoi vanduta unui cetatean din Republica Moldova, copilul urmand sa fie folosit ca donator de organe. "Pentru o mama aceste imagini nu pot exista. Nu pot concepe o asemenea cruzime si nici nu vreau sa-mi imaginez, nici macar in adancul mintii, ca asa ceva ar putea exista", adauga femeia.(Cristinel C. Popa)

RUGA COPIILOR
Neputand face nimic altceva decat sa spere in reintoarcerea Larisei, colegii ei de clasa au mers impreuna la biserica pentru a se ruga. Parintii lor, care au intrat in panica din momentul disparitiei fetitei, i-au insotit si le-au stat alaturi. "Poate rugaciunile celor cu suflete curate ii vor ajuta Larisei. Poate ca tocmai ei, cei care o cunosc si o iubesc, ii vor deschide drumul de intoarcere acasa", marturisea mama unei colege a Larisei. Tragedia petrecuta saptamana trecuta i-a pus pe toti in garda, iar acum prin Lunca Cetatuii nu mai umbla nici un copil singur. "Ma intreb daca nu am gresit considerand-o capabila sa aiba grija de ea. Nu mi-am imaginat ca cineva ar putea-o lua chiar din casa", a incheiat Liliana Chelaru.

×
Subiecte în articol: observator