x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune Tătaru, despre medicul transferat în Belgia: Este stabil în acest moment

Ce spune Tătaru, despre medicul transferat în Belgia: Este stabil în acest moment

16 Noi 2020   •   13:04
Ce spune Tătaru, despre medicul transferat în Belgia: Este stabil în acest moment
Sursa foto: Hepta

Medicul Cătălin Denciu este stabil în acest moment, dar critice sunt primele trei zile de tratament, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„A ajuns ieri, în jurul orei 12.00. S-a efectuat o procedură de dializă. S-a efectuat reechilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Critice sunt cele trei zile pe care le avem în tratament. Trei zile, trei săptămâni, trei luni. Este o procedură și un protocol în arsuri. Așteptăm evaluări în fiecare zi. Seara la 18 avem niște informări pe care le face corpul medical de acolo”, spune Nelu Tătaru.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean din Neamț, a fost transferat duminică la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

Medicul va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. Decizia va fi luată în ședința extraordinară a Consiliului Local programată luni.

 

×
Subiecte în articol: nelu tataru