x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cea mai scăzută temperatură din ţară în această iarnă: -25,3 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din ţară în această iarnă: -25,3 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

03 Feb 2014   •   10:05
Cea mai scăzută temperatură din ţară în această iarnă: -25,3 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură a iernii la nivel naţional s-a înregistrat în noaptea de duminică spre luni, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au arătat minus 25,3 grade Celsius. Această valoare a fost măsurată după miezul nopţii, la Staţia Meteo Miercurea Ciuc, după care a început să se încălzească uşor, la ora 8.00 mercurul arătând minus 22 grade Celsius.

Meteorologul Florin Borz, de la Centrul Meteo Local Târgu Mureş, a declarat pentru Agerpres că şi la Joseni a fost o temperatură apropiată, de minus 24,7 grade Celsius, care s-a menţinut până dimineaţa.De asemenea, şi la Topliţa a fost foarte frig, fiind măsurată o minimă de minus 20 grade Celsius.

Cele mai ridicate valori din zonă s-au înregistrat la Bucin, unde au fost minus 3 grade Celsius şi la Odorheiu Secuiesc, unde mercurul termometrelor a arătat minus 4.6 grade Celsius.

Locuitorii din Harghita sunt obişnuiţi cu astfel de temperaturi, zona fiind recunoscută pentru iernile lungi şi geroase.

La fel ca în anii precedenţi, jandarmii patrulează în locurile frecventate de persoanele fără adăpost, dar până în prezent nu au fost identificate cazuri care să impună transportul la azilurile de noapte din judeţ.

Minima absolută a lunii februarie, la Miercurea Ciuc, s-a înregistrat în anul 1987, când mercurul termometrelor a coborât până la minus 35,2 grade Celsius. Cea mai ridicată temperatură a lunii februarie, la Miercurea Ciuc, s-a înregistrat în anul 2008 şi a fost de 16,3 grade Celsius.

Potrivit prognozelor, vremea se menţine rece în prima parte a săptămânii şi este posibil să se încălzească uşor în week-end.

×