x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceartă între ţărănişti la căpătâiul lui Ion Diaconescu

Ceartă între ţărănişti la căpătâiul lui Ion Diaconescu

12 Oct 2011   •   10:19
Ceartă între ţărănişti la căpătâiul lui Ion Diaconescu

Scandal in sediul unde a fost depus trupul lui Ion Diaconescu. Motivul de harta: soarta PNTCD. Gruparile taraniste si-au adus acuze si spun ca lupta ar trebui sa se duca cu partidul aflat la guvernare.

"Stiu ce scoti pe gura. Sunteti urmasul de drept, dumneavoastra. Luptati-va cu Basescu, nu cu Pavelescu. Cine e Pavelescu?", i-a spus un barbat lui Victor Ciorbea.

Mihai Marinescu, nepotul seniorului taranist Ion Diaconescu a intervenit sa calmeze spiritele.

De altfel, soarta partidului a fost in gandul si mintea fostului lider taranist, chiar si in ultimele clipe ale vietii. "Aseara, mi s-a povestit, chiar inainte de a se culca, dupa ce a luat masa, a cerut sa mai semneze o hartie pentru partid si acesta a fost ultimul gest pe care l-a facut", a spus Ciorbea, fost premier al Romaniei.

Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a murit, marti seara, la Institutul Fundeni. Urmas al lui Corneliu Coposu in fruntea PNTCD, Diaconescu avea 94 de ani, din care 17 ii petrecuse in puscariile comuniste. Partidul sau de suflet se zbate de 11 ani in agonie.

Doua dintre cele trei aripi ale Partidului Taranist sunt in conflict deschis. Aurelian Pavelescu si Victor Ciorbea se lupta pentru preluarea puterii in partid, pe care fiecare si-o aroga contestand in schimb legitimitatea celuilalt.

Trupul lui Ion Diaconescu a fost depus la sediul partidului pe care l-a condus, in jurul cu orei 10:00. O carte de condoleante va fi disponibila pentru cei care doresc sa isi exprime sentimentele cu acest prilej.

Cu putin timp inainte de a muri, Ion Diaconescu a cerut ca sicriul cu trupul sau sa nu fie depus la Camera Deputatilor, al carei presedinte a fost intre 1996 si 2000, ci la sediul partidului, din Piata Rosetti, potrivit Antena3. Astazi, rudele si apropiatii i-au respectat ultima dorinta.

Ion Diaconescu s-a stins din viata marti seara, la varsta de 94 de ani, dupa o lunga perioada in care s-a confruntat cu grave probleme de sanatate.

×
Subiecte în articol: pntcd ion diaconescu