x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei trei tineri români înghițiți de viituriile din Italia sunt de negăsit

Cei trei tineri români înghițiți de viituriile din Italia sunt de negăsit

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2024   •   09:40
Cei trei tineri români înghițiți de viituriile din Italia sunt de negăsit
Sursa foto: Antena3/CNN

 Ei sunt Cristian, Patrizia şi Bianca, cei trei tineri români înghițiți de viituriile din Italia şi care sunt încă de negăsit. Este a treia zi de căutări disparate în Italia. Cei trei români filmați în timp ce erau înghițiți de ape sunt încă de negăsit.

Salvatorii sunt în alertă, într-o mobilizare uriașă cu bărci, elicoptere și drone care survolează zona afectată de inundațiile puternice.

Cei trei tineri încercau să facă poze, fără a-şi imagina ce urmează. Au rămas împreună, îmbrățișați, până în ultimul moment.

Este ultima imaginie în care cei trei tineri apar înainte de a fi surprinşi de viitură. Aceştia încercau să facă fotografii în zona pârâului Natisone, însă fără să se gândească ce ar putea urma.

În doar câteva minute, nivelul apei a crescut extrem, iar tinerii nu au mai avut nicio şansă să scape.

Înspăimântați au încercat, cu trupurile lor, să pună piedică în calea apelor învolburate. S-au îmbrățișat strâns, pentru a prinde forță și stabilitate atunci când puhoaiele au năvălit.

În zadar, însă. În imaginile cutremurătoare, se vede cum zidul uman este destructurat de viitură, iar cei trei români sunt duși de curenţi.

"În acel moment, doar un elicopter putea să îi mai salveze, unul câte unul, și să îi ducă de acolo. Dar acest lucru nu a fost posibil - elicopterul a sosit cu un minut după ce i-au luat apele.

Doi pompieri au coborât și, cu ajutorul unei bărci, au încercat să meargă să îi recupereze, însă curenții erau atât de puternici, încât nu au reușit.

A mai fost un pompier care s-a aruncat în apă, pentru o ultimă tentativă, dar a fost imediat luat de ape - risca să moară", a declarat Michele De Sabata, primarul din Premariacco.

Pe lângă pompieri, sunt încă 100 de oameni de la Forţele de Ordine şi de la Protecţia Civilă care susţin căutările.

Autorităţile verifică întreg perimetrul de la sol, dar şi din aer, cu ajutorul a două elicoptere, dar şi cu drone de zi şi de noapte.

"Colegii noștri pompieri au încercat în diverse moduri, unii lăsând o frânghie de pe o altă scară de pe pod, alții intervenind direct la fața locului în apă, am încercat tot ce am putut", a declarat Giorgio Basile, comandantul provincial al pompierilor din Udine.

Între timp, apar informaţii cutremurătoare despre cei trei dispăruţi. Potrivit presei din Italia, mama uneia dintre fete i-a spus fiicei sale să nu plece, dar tânăra a insistat.

Potrivit presei din Peninsulă, doar una dintre tinere locuieşte în Italia. Prietena ei venise împreună cu logodnicul să îşi viziteze părinţii, şi ei muncitori în Italia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa: Antena3/CNN

 

×
Subiecte în articol: romani italia viituri