x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un judecător de Giurgiu explică: 7 ani la puşcărie - suficienţi ca să nu mai omori oameni în bătaie. DOSARUL HARDY

Un judecător de Giurgiu explică: 7 ani la puşcărie - suficienţi ca să nu mai omori oameni în bătaie. DOSARUL HARDY

15 Iun 2013   •   18:44
Un judecător de Giurgiu explică: 7 ani la puşcărie - suficienţi ca să nu mai omori oameni în bătaie. DOSARUL HARDY

Pedeapsa de şapte ani de închisoare dată lui Ionuţ Tănăsoaia - agresorul baschetbalistului american decedat după ce a fost lovit cu pumnul în faţă - este suficientă pentru ca acesta să se îndrepte, conform motivării sentinţei dispuse de Tribunalul Giurgiu - informează Mediafax.

Judecătorul Tribunalului Giurgiu care a decis, la 9 mai, condamnarea lui Ionuţ Tănăsoaia la şapte ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice a precizat, în motivarea sentinţei, că pedeapsa "este în măsură să atingă scopul prevăzut de articolul 52 din Codul Penal, respectiv reeducarea inculpatului în sensul de a înţelege că trebuie să-şi modifice conduita şi atitudinea în vederea respectării valorilor sociale ocrotite de legea penală şi reintegrarea în societate".

Judecătorul menţionează, în documentul citat, atitudinea sinceră a inculpatului pe durata procesului, dar şi o caracterizare favorabilă acestuia, făcută de locatarii blocului de domiciliu.

"În ceea ce priveşte persoana inculpatului, tribunalul reţine că acesta a avut o comportare sinceră pe parcursul procesului penal cu privire la împrejurările concrete ale comiterii faptelor, a regretat faptele săvârşite, la caracterizarea persoanei inculpatului instanţa urmând să ia în considerare şi vârsta acestuia, pregătirea profesională a inculpatului, respectiv că are studii medii, faptul că nu are ocupaţie, dar şi faptul că nu este cunoscut ca fiind o persoană violentă, ci ca o o persoană liniştită, aşa după cum rezultă din cuprinsul caracterizării întocmite de Asociaţia de proprietari Bloc 504, şi nu are antecedente penale", se arată în motivarea Tribunalului Giurgiu.

Ionuţ Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit după ce a fost lovit cu pumnul în faţă, în urma unei altercaţii într-un club din Giurgiu, în 2011, a fost condamnat, la 9 mai, la şapte ani de închisoare cu executare de Tribunalul Giurgiu.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Dosarul în care Ionuţ Tănăsoaia este acuzat de loviri cauzatoare de moarte a fost rejudecat la Tribunalul Giurgiu, în urma unei dispoziţii din septembrie 2012 a instanţei supreme, care a desfiinţat atunci o decizie de condamnare la cinci ani de închisoare.

În 22 februarie 2012, Tribunalul Giurgiu îl condamnase pe Ionuţ Adrian Tănăsoaia la cinci ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, sentinţa fiind menţinută de Curtea de Apel Bucureşti în decizia din 17 aprilie 2012.

×