x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine se află la conducerea Spitalului de Urgență din Piatra Neamț, unde a izbucnit incendiul în urma căruia au murit 10 persoane

Cine se află la conducerea Spitalului de Urgență din Piatra Neamț, unde a izbucnit incendiul în urma căruia au murit 10 persoane

14 Noi 2020   •   22:08
Cine se află la conducerea Spitalului de Urgență din Piatra Neamț, unde a izbucnit incendiul în urma căruia au murit 10 persoane
Sursa foto: Hepta

Spitalul Județean Neamț a schimbat, în ultimul an, nu mai puțin de 8 manageri. Actualul manager, Lucian-Octavian Micu, de profesie jurist și fost primar al orașului Roman, a fost numit în funcție pe 28 octombrie.

Acesta a preluat funcția de mananger după ce a fost găsit în stare de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate și nu a putut, astfel, candida la alegerile locale, având interdicție de a mai ocupa o astfel de funcție până în 2023. 

Anterior, la conducerea spitalului a fost Marius Ghineț, de pe 15 mai până pe 21 mai. 

Numirea lui Marius  a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare. 

„Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic, dețin o societate de pompe funebre de vreo 15-20 de ani, când a fost înființată această societate nu eram în politică, nu eram în administrația publică, este o afacere de familie care va merge în continuare, nici nu cred că ar fi trebui luată în calcul această treabă. Eu sunt economist de 11 ani, ca și abilități mi-am manageriat propriile firme de 20 și ceva de ani, am avut și alte societăți, niciuna nu a dat faliment. Firma de pompe funebre pe care o am nu are contract cu spitalul, este o firmă de pompe funebre cum sunt 11 în Piatra Neamț.”, a explicat la acea vreme Marius Ghineț. 

„Din experiența mea de business de 20 de ani, unii au considerat că sunt potrivit pentru a ajunge la conducerea acestui spital, vin cu o echipă puternică lângă mine și cu oameni cu foarte multă experiență. Vom fi cel puțin 10 oameni care vom lua decizii împreună.”, a mai spus acesta, când a fost întrebat ce îl recomandă pentru această funcție. 

Pe 21 mai, a doua zi după ce spitalul a reintrat în subordinea Consiliului Județean, medicul Dan Verzea, actualul director medical al spitalului, este numit manager interimar. 

La Spitalul de Urgență din Piatra Neamț, secția ATI, a izbucnit un incendiu sâmbătă, 14 noiembrie, în urma căruia au murit 10 persoane, iar alte 7 persoane au fost rănite, între care medicul de gardă care a încercat să își salveze pacienții.



 

×