x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine sunt hoții de pe litoral. Obiectele dispărute din hoteluri, restaurante și de pe plajă

Cine sunt hoții de pe litoral. Obiectele dispărute din hoteluri, restaurante și de pe plajă

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2024   •   18:45
Cine sunt hoții de pe litoral. Obiectele dispărute din hoteluri, restaurante și de pe plajă

Pe litoralul românesc se fură aproape orice, de la prosoape și umerașe, la lenjerii de pat, baterii de telecomandă, și chiar șezlonguri.

Acestea sunt cele mai uzuale produse care dispar din camerele de hotel și de pe plajă.

Ce fură turiștii din camerele de hotel

"Prosoapele, fetele de pernă, protectoarele de pat, uneori chiar și veiozele, becurile, umeraşele. Ei cred că li se cuvin", spune Alina Savu, şef recepţie. 

Umeraşele şi prosoapele conduc în topul produselor care dispar din camerele de hotel. La o unitate de cazare, de exemplu, lipsesc 200 de prosoape. 

Citiți și Tarom menține suspendarea zborurilor către Tel Aviv, Amman și Beirut până în 16 august

Turiștii unt dispuşi să plătească de la 10 lei pentru un prosop de picioare, până la 80 de lei pentru o pilotă, în cazul în care sunt prinşi. De cele mai multe ori au o scuză. 

"Din greșeală, am făcut în viteză bagajul și am luat și prosopul. Există posibilitatea să plece efectiv cu cheia. Uneori recuperăm, pentru că avem numărul de telefon și sunăm, alteori nu, facem dubluri", spune Simona Dobre, şef recepţie. 

În topul celor mai furate obiecte sunt și telecomenzile sau chiar tablourile. Unele hoteluri au încercat să ia câteva măsuri.

"La check-in, odată cu cheia, predăm și telecomanda de aer condiționat și TV, cu rugămintea, la check out să aducă din nou telecomanda. Noi anunțăm de la recepție când este check-out ul unei camere să o verifice, în urmă constatării până ajung turiștii să plece, fetele ne transmit", spune Simona Dobre, şef recepţie.

Ce obiecte dispar din restaurante

Și restaurantele hotelurilor se trezesc la final de sezon cu un inventar pe minus.

"De pe bucătărie, în general, lingurițele sunt cele mai căutate, apoi furculitele, ceșcuțele de cafea", spune Oana Olteanu, manager hotel.

Suveniruri de pe plajă

Și de pe plajă se pleacă cu suveniruri. 

"Cel mai mult și cel mai mult se pleacă cu scrumierele. Cred că schimbăm de trei patru ori pe sezon. Şi un caz mai special a fost când au plecat doi turiști cu două șezlonguri. Ei au crezut că le-au cumpărat, nu că le-au închiriat. Asta au spus", spune Răzvan Chițan, administrator plajă. 

Citiți și Câte ore trebuie să dormi în fiecare noapte pentru scăderea în greutate

Un ghid german al cazărilor de lux a făcut topul celor mai bizare furturi înregistrate în Europa. Dintr-un hotel din Berlin turiştii au luat acasă capace de toaletă şi chiar chiuvete. În Italia s-a furat pianul din lobby iar în Austria au dispărut băncile de lemn din saună..

×
Subiecte în articol: litoral furt hoti turişti plaja hotel restaurant