x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Câte ore trebuie să dormi în fiecare noapte pentru scăderea în greutate

Câte ore trebuie să dormi în fiecare noapte pentru scăderea în greutate

de Anastasia Paul    |    12 Aug 2024   •   21:00
Câte ore trebuie să dormi în fiecare noapte pentru scăderea în greutate

Este extrem de important să dormi suficient atunci când încerci să arzi grăsimile și să-ți reduci astfel greutatea corporală. Somnul este adesea primul lucru la care renunțăm când suntem foarte ocupați însă dormitul suficient are multe beneficii pentru sănătate.

Un somn bun de noapte este benefic pentru inimă, îmbunătățește sănătatea mintală și reduce nivelul de stres.

Este, de asemenea, un element cheie pentru gestionarea greutății. Când sunt lipsiți de somn, persoanele care țin diete de slăbit se pot simți fără energie.

Somnul poate stabiliza metabolismul

Acest lucru te poate încuraja să faci alegeri nesănătoase, cum ar fi să nu te atingi gustări dulci și să nu sari peste antrenamente din cauza lipsei de energie.

De asemenea, poate ajuta la stabilizarea metabolismului, care este responsabil pentru cât de repede organismul arde grăsimile, spune Marshall Weber, antrenor personal certificat și proprietar al Jack City Fitness.

Citiți și Puterea vindecătoare a lavandei: De ce ar trebui să o avem în casă și cum alungă spiritele rele

Acesta precizează că este nevoie de  cel puțin 7 ore de somn în fiecare noapte pentru a pierde în greutate. 

El a spus pentru GB News că obțineți cel puțin șapte ore de închidere în fiecare noapte este cantitatea optimă pentru a pierde în greutate.

„Somnul suficient și gestionarea stresului ajută la echilibrarea hormonilor care controlează foamea și metabolismul. Este nevoie de 7 până la 9 ore de somn de calitate în fiecare noapte, și încearcă să încorporezi meditația sau respirația profundă în rutina ta atunci când este necesar”, explică expertul. 

Citiți și Ce înseamnă când visezi șoareci: Simbolistică și înterpretări

În timp ce somnul nu generează neapărat o ardere mai rapidă a grăsmilor, dacă nu dormi suficient o poate încetini.

Cercetările de la Universitatea din Chicago sugerează că metabolismul poate deveni „amețit” atunci când este obosit, iar organismului îi este mai dificil să proceseze insulina.

Hidratarea ajută la pierderea în greutate 

A bea multă apă și a rămâne bine hidratat poate avea un impact pozitiv asupra metabolismului și îi poate ajuta pe cei care vor să slăbească să  se simtă sătui.

„Ai grijă să bei multă apă pe tot parcursul zilei pentru a menține metabolismul sub control și pentru a reduce senzația de foame. Alege apa dar poți include și ceaiurile din plante și cafeaua neagră”, spune Marshall, potrivit gbnews.ro.


 

×
Subiecte în articol: scadere greutate calorii metabolism somn