x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Guvernul nu a dat aviz negativ pentru pensiile militare, a spus că este decizia Parlamentului

Ciolacu: Guvernul nu a dat aviz negativ pentru pensiile militare, a spus că este decizia Parlamentului

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2024   •   16:30
Ciolacu: Guvernul nu a dat aviz negativ pentru pensiile militare, a spus că este decizia Parlamentului
Sursa foto: Hepta/Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat luni că avizul Guvernului asupra proiectului de lege privind pensiile militare nu a fost unul negativ, ci în document se spune că este "decizia Parlamentului".

El răspuns astfel, întrebat dacă social-democraţii vor vota în Parlament proiectul de lege privind pensiile militare, în condiţiile în care Guvernul ar fi dat "aviz negativ".

"Vă rog frumos, nu mai minţiţi! Măcar de faţă cu mine nu minţiţi! Vă rog eu frumos! Dacă aveţi o problemă cu mine, vă rog frumos să îmi spuneţi! Nu este aşa ceva! Guvernul a spus că este decizia Parlamentului! Eu nu v-am spus, nu scrie undeva în decizia luată în Guvern că există aviz negativ! Am anunţat deja că se votează acest proiect. Am anunţat public. Şi nu o dată, de mai multe ori. Dar vă rog eu. După ce plec, puteţi minţi ce vreţi, dar nu cu mine de faţă!", a afirmat Ciolacu, luni, după ce a participat la Summitul Autorităţilor Publice Municipale din România.

Vinerea trecută, prim-ministrul a transmis că atât el, cât şi Guvernul susţin adoptarea în Parlament, într-un termen cât mai scurt, a proiectului pentru eliminarea inechităţilor privind pensiile militare, respectiv propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, afirmaţie făcută la finalul consultărilor pe care le-a avut cu reprezentanţii asociaţiilor rezerviştilor militari care protestau în Piaţa Victoriei.

El estima că în această săptămână va fi aprobat în Camera Deputaţilor, iar în două săptămâni va trece şi de Senat.

"Fac apel către toţi competitorii politici să nu mai folosească instituţiile statului în lupta electorală. Armata României, Poliţia Română şi toate celelalte instituţii din sistemul naţional de apărare nu trebuie amestecate în disputele politice", afirma Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat al Executivului. 

×
Subiecte în articol: ciolacu guvern pensii militare