x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul României, mesaj dur pentru cancelarul Austriei: Dacă ești obtuz, pleacă, domnule, acasă, pleacă tu din Schengen

Premierul României, mesaj dur pentru cancelarul Austriei: Dacă ești obtuz, pleacă, domnule, acasă, pleacă tu din Schengen

de Redacția Jurnalul    |    15 Noi 2023   •   23:06
Premierul României, mesaj dur pentru cancelarul Austriei: Dacă ești obtuz, pleacă, domnule, acasă, pleacă tu din Schengen
Sursa foto: Hepta

Premierul Marcel Ciolacu a spus, miercuri, că România trebuie să își joace șansele până la capăt în privința intrării în Spațiul Schengen și îi sugerează cancelarului austriac „să plece din Schengen” dacă i se pare că este mare migrația.

„În ceea ce privește Schengen, eu am să mă lupt până în ultima clipă și cred că așa este corect. Capul plecat sabia nu-l taie, cea mai prosteascăm zicală românească. E cazul să ne jucăm șansele până la capăt. Cancelarul Nehammer a transmis foarte clar că nu este de acord, fără nicio explicație”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

Premierul a mai spus că a avut o rezoluție cum că toți liderii social-democrați susțin aderarea României și Bulgariei la Schengen „de îndată”.

„Dacă majoritatea din familia ta hotărâște să susțină România și Bulgaria, dacă nu ești de acord, eu cred că familia Popular Europeană ar trebuim să ia o măsură să-l excludă pe Nehammer din familia lor. Am depășit linia roșie. Dacă tu ești obtuz și noi am decis altceva, pleacă, domnule, acasă, pleacă tu din Schengen, dacă ți se pare că este migrație.

Este o umilință pentru toți românii, românii reacționează în acest fel pentru că sunt nedreptățiți. A venit un cancelar al Austriei și a spus că nu este de acord. Când depășești linia roșie, când ți spune Consiliul, Comisia și toată Europa, dar tu te pui contra, înseamnă că ai comanda în altă parte.

Austria este blocată de România în absolut orice demers. Spre exemplu, Austria nu participă la nicio acțiune NATO”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

Schengen

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ciolacu schengen karl nehammer