x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: O decizie privind prețul alimentelor va fi luată marți

Ciolacu: O decizie privind prețul alimentelor va fi luată marți

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   12:35
Ciolacu: O decizie privind prețul alimentelor va fi luată marți
Sursa foto: facebook

O decizie privind prețul alimentelor va fi luată marți și va fi aprobată în ședința Executivului de joi, spune premierul Marcel Ciolacu. El precizează că nu se poate aplica TVA zero pentru anumite produse.

„Există o recomandare a Comisiei Europene să avem doar două praguri de TVA. Nu știu, am văzut foarte des în spațiul public discutându-se despre TVA zero. Vă anunț oficial că acest lucru nu se poate. Comisia Europeană nu acceptă o astfel de variantă pentru niciun produs. Astăzi, la 15.30, împreună cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă, voi avea o discuție cu ministru Finanțelor, cu ministrul Agriculturii și cu ministrul Fondurilor Europene. Sunt ferm convins că în cursul zilei de azi vom lua o decizie”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul afirmă orice reducere la TVA a adus o ieftinire pe o perioadă foarte limitată de timp.

„Normal că a adus mai mică colectarea la stat, iar în două săptămâni prețuirile au fost la fel. Eu nu vorbesc de prețuri plafonate. Eu vorbesc de un întreg ansamblu și o schemă aplicată pe întreg lanțul. Voi veni cu această schemă în guvern, indiferent dacă va fi acord, acordul nu poți să-l faci numai cu reteilerii, ci și cu producători, distribuitori și importatori, fiindcă nu poate produsele pe care le consumăm sunt din România. Am să-mi asum acest lucru pentru că trebuie făcut”, adaugă Marcel Ciolacu.

El dă asigurări că nu va fi penurie.

„Sunt ferm convins că azi vom avea aceleași informații și vom lua o decizie. Nu voi accepta ca o coaliție să conducă guvernul României, dar, așa cum am făcut când Nicolae Ciucă a fost prim-ministru, deciziile majore le luăm împreună”, încheie Ciolacu.

Nicolae Ciucă spunea luni că „o măsură care să ducă la o serie de blocaje în ceea ce privește inclusiv asigurarea produselor, nu este binevenită”.

 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu prețuri alimente