x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Modernizarea bazinului din Lia Manoliu va fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic

Ciolacu: Modernizarea bazinului din Lia Manoliu va fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic

de Redacția Jurnalul    |    08 Aug 2024   •   20:15
Ciolacu: Modernizarea bazinului din Lia Manoliu va fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic

Am aprobat toate actele investiției în baza COSR din Izvorani și reluăm procedura de modernizare a bazinului din complexul Lia Manoliu, care vor fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic, spune premierul Marcel Ciolacu.

„Profit de acest prilej să le mulțumesc din nou sportivilor olimpici pentru cele opt medalii de până acum câștigate la Paris! Sper să mai vină încă una! Acest Guvern trebuie să probeze prin fapte și să asigure sportivilor o infrastructură modernă și condiții optime pentru performanță. Am aprobat toate actele investiției în baza COSR din Izvorani și reluăm procedura de modernizare a bazinului din complexul Lia Manoliu, care vor fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic”, afirmă Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

El precizează că, în ultimii doi ani, statul a finalizat 200 de săli de sport, aproape 50 de baze sportive și 16 bazine de înot, iar în derulare sunt alte 380 de obiective pentru care a fost alocat 1 miliard de euro.

„Știu că Loteria Română a virat deja către Comitetul Olimpic și Sportiv Român 1,5 milioane de lei, din campania Lozul Team Romania. Sunt bani cu care completăm fondul de premiere pentru medaliații olimpici și aici includem, așa cum am promis, și pe cele două gimnaste, Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu. Ambele merită asta din plin”, adaugă premierul.

De asemenea, Executivul oferă cluburilor sportive private posibilitatea de a beneficia de finanțări de la stat cu o condiție exclusivă: „banii să fie folosiți strict pentru activități sportive cu copiii și junioriii”.

Sabrina Voinea Maneca a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video și foto infirmă această teorie, conform COSR.

În conjunctura acordării notelor și acceptării contestațiilor, afectată a fost și Ana Barbosu, care pentru un minut și jumătate a fost pe locul 3, medaliată cu bronz.

(sursa: Mediafax)

 

×