x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circa 40 de turişti au rămas blocaţi la Bâlea Lac, telecabina nu funcţionează din cauza vântului

Circa 40 de turişti au rămas blocaţi la Bâlea Lac, telecabina nu funcţionează din cauza vântului

de Mediafax    |    05 Ian 2012   •   15:49
Circa 40 de turişti au rămas blocaţi la Bâlea Lac, telecabina nu funcţionează din cauza vântului

Circa 40 de turisti au ramas blocati la Balea Lac, intrucat telecabina care face legatura intre acea zona si Balea Cascada nu functioneaza din cauza vantului puternic, insa un grup de 15 persoane dintre cele care nu au bani de cazare acolo au inceput sa coboare pe jos.

"Deocamdata nu exista niciun fel de problema cu acesti turisti, doar ca au anuntat ca nu au bani sa se cazeze la Balea Lac si ar vrea sa coboare. Am inteles ca 15 dintre ei ar fi plecat pe jos catre Balea Cascada. Pe drum nu este zapada foarte multa, deci ar putea cobori", a declarat seful Serviciului Salvamont Carta, Virgil GrosaruVirgil Grosaru.

Potrivit acestuia, nicio persoana din grupul celor 15 nu a anuntat ca ar avea dificultati in a cobori.

Potrivit lui Leo Klingeis, care administreaza telecabina de la Balea Lac, este vorba de aproximativ 40 de persoane care ar dori sa coboare, dar care la urcare au fost avertizate ca vantul bate cu putere si exista riscul sa nu se mai poata cobori.

"Toata ziua a batut vantul, dar de vreo ora si ceva s-a intetit foarte tare. La ultima cursa efectuata, abia a ajuns telecabina inapoi. Nu va ramane nimeni afara peste noapte, sala de asteptare de la telecabina ramanand deschisa", a declarat Leo Klingeis.

Potrivit sursei citate, la cabanele de la Balea Lac exista locuri disponibile pentru cei care vor sa se cazeze peste noapte intrucat telecabina nu va mai functiona pana vineri dimineata.

Conform meteorologilor, in rafale vantul bate cu peste 70 de kilometri pe ora, iar in cursul noptii isi va schimba directia, vineri urmand sa se domoleasca.

×
Subiecte în articol: turisti blocati balea lac