x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenție! Se circulă în condiții de ceață pe multe șosele din România

Atenție! Se circulă în condiții de ceață pe multe șosele din România

17 Noi 2022   •   06:59
Atenție! Se circulă în condiții de ceață pe multe șosele din România
Sursa foto: Hepta

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună restricții de circulație pe autostrăzi sau drumuri naționale.

Pe arterele rutiere principale, respectiv: autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, circulația se desfășoară pe un carosabil parțial umed, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale.

Pe autostrada A1 Deva – Holdea, traficul se desfășoară în condiții de ceață, vizibilitate pe alocuri sub 50 - 100 metri.

Se circulă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri și izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele: Brăila, Harghita, Ialomița, Iași, Neamț și Vrancea:

"Recomandăm șoferilor să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, să crească distanța de siguranță între autovehicule când rulează pe un carosabil umed, să evite oprirea pe benzile de circulaţie sau pe banda de urgenţă!

Asigurați-vă înainte de schimbarea benzii sau a direcției, semnalizând din timp această intenție!

Folosiți luminile de ceață din dotarea autovehiculelor și nu vă angajați în efectuarea de manevre periculoase în condiții de vizibilitate redusă!"

×
Subiecte în articol: trafic rutier ceata carosabil umed