x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu, reacție explozivă înainte de votul decisiv pe mărirea pensiilor cu 40%: Vom ataca la CCR

Cîțu, reacție explozivă înainte de votul decisiv pe mărirea pensiilor cu 40%: Vom ataca la CCR

22 Sep 2020   •   11:22
Cîțu, reacție explozivă înainte de votul decisiv pe mărirea pensiilor cu 40%: Vom ataca la CCR
Sursa foto: Lucian Alecu

Florin Cîțu a avut o reacție tranșantă privind  majorarea pensiilor cu 40%, care se va vota astăzi. ”Nu vom permite anul acesta o creștere a cheltuielilor bugetare”. El mai spune că dacă PSD și aliații săi din Parlament decid marți majorarea pensiilor cu 40%, PNL se va adresa CCR, care ”este imparțială și va folosi Constituția în a judeca”.

 

Ministrul de Finanțe i-a răspuns liderului PSD, după ce Marcel Ciolacu s-a întrebat luni seară la TVR1 unde sunt banii din împrumuturile României: ”Acest Ciolacu este deputat, iar acum două săptămâni am trimis fiecărui membru al Parlamentului un e-mail, în care este prezentată execuția bugetară și modul în care au fost cheltuiți banii, evoluția datoriei publice etc..

Cîțu mai spune că toate informațiile sunt prezentate lunar pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

”Am înțeles, Marcel Ciolacu nu știe să citească un site, nu știe să se uite pe un site, i-am trimis eu pe mail toate informațiile. Acum, dacă nici de acolo nu le poate citi, nu mai are nici o scuză. Anul acesta, au fost crescute investițiile, care au ajuns la aproape 24 de miliarde, după opt luni de zile, cea mai mare sumă din ultimii zece ani. Au fost crescute pensiile cu cea mai mare sumă pe care a făcut-o vreodată un Guvern. Acolo sunt banii. Am crescut alocațiile cu 20%, am crescut alocațiile la începutul anului, am plătit facturi lăsate de Marcel Ciolacu și gașca lui neplătite de ani de zile. Peste șase miliarde de lei decontări pentru concedii medicale. Am rambursat la TVA mai mult cu trei miliarde. A plătit pentru profesori, din urmă, doi ani de zile, hotărâri judecătorești. Acolo sunt banii”.

Ministrul de Finanțe, mai spune că dacă PSD și aliații săi din Parlament decid marți majorarea pensiilor cu 40%, PNL se va adresa CCR 

”Eu nu cred că CCR-ul poate să spună că o lege care crește cheltuielile bugetare și scrie negru pe alb în Constituție că dacă nu are sursa de finanțare, poate să fie constituțională. Curtea Constituțională este imparțială și va folosi Constituția în a judeca”.

 

×
Subiecte în articol: florin citu pensii