x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă, întâlnire cu Sinkevičius: Înverzirea sectorului energetic să țină cont de actuala criză

Ciucă, întâlnire cu Sinkevičius: Înverzirea sectorului energetic să țină cont de actuala criză

12 Apr 2022   •   21:01
Ciucă, întâlnire cu Sinkevičius: Înverzirea sectorului energetic să țină cont de actuala criză

Premierul Nicolae Ciucă a spus marți, la întâlnirea cu comisarul european pentru Mediu, Oceane și Pescuit, Virginijus Sinkevičius, că în România este o viziune în ceea ce privește protecția mediului, însă este necesar ca deciziile să țină cont și de context.

Premierul și comisarul european pentru mediu s-au întâlnit marți la Palatul Victoria. Ei au convenit să continue cooperarea, astfel încât să fie asigurat un progres durabil în gestionarea dosarelor de mediu.

„A fost recunoscută nevoia unui progres rapid în implementarea de către România a măsurilor adecvate pentru creșterea calității aerului, închiderea depozitelor neconforme de deșeuri și a instrumentelor de combatere a tăierilor ilegale de arbori”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Premierul a subliniat angajamentul pentru implementarea corespunzătoare a legislației europene de mediu și implicarea în soluționarea procedurilor de infringement în curs.

„Premierul României a confirmat că în plan național există o viziune integrată privind protecția mediului, însă este necesar ca deciziile concrete să țină cont și de context. A exemplificat cu faptul că <înverzirea> sectorului energetic trebuie să ia în considerare actuala criză. A reamintit importanța deosebită pe care România o acordă energiei nucleare și gazelor naturale ca surse de energie de tranziție”, se mai arată în comunicat.

Șeful Guvernului a subliniat rolul educației și al tinerilor în susținerea eforturilor legate de tranziția ecologică și de protecția mediului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca