x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: PNL arată că România contează, că poate deveni un loc unde se scriu noi platforme politice

Ciucă: PNL arată că România contează, că poate deveni un loc unde se scriu noi platforme politice

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2024   •   15:20
Ciucă: PNL arată că România contează, că poate deveni un loc unde se scriu noi platforme politice
Sursa foto: Facebook

 PNL arată astăzi lumii și țării că România contează, are un cuvânt de spus, poate deveni un loc unde se gândesc și se scriu noi platforme politice, spune Nicolae Ciucă, în deschiderea congresului PPE, care se desfășoară la București.

„Prin evenimentul din aceste zile, PNL își reconfirmă rolul de partid pro-european, militând în toată istoria sa împotriva izolării României în Europa și în lume. Astăzi, aici, avem o nouă reconfimare că tradiția liberală revigorează destinul neamului nostru. PNL arată astăzi lumii și țării că România contează, are un cuvânt de spus, poate deveni un loc unde se gândesc și se scriu noi platforme politice. Politica Liberală aste în continuare coerentă cu vocația sa națională și europeană. Ne continuăm istoria scriind cartea prezentului și a viitorului, motiv pentru care, a fi liberal înseamnă a fi mereu în pas cu timpul”, spune Nicolae Ciucă.

El apreciază că mesajul liberal, proeruropean, este și în sprijinul a peste patru milioane de români care locuiesc în spațiul UE și al Marii Britanii.

„Destinul și viitorul românilor este Uniunea Europeană și acest fapt trebuie să ne inspire pe toți, politicieni, formatori de opinie, cetățeni indiferent de naționalitate. Orice alt tip de mesaj care contestă valoarea politică a Uniunii Europene și care dorește să coboare barierele neîncrederii este îndreptat împotriva românilor care și-au făcut un viitor în UE. Guvernarea liberală și apoi coaliția actuală au adus foarte multe resurse materiale pentru proiectele din țară. Doar să ne gândim la subvențiile din agricultură și la șansele pe care le-au avut mulți compatrioți care au decis să se reîntoarcă în țară”, adaugă Ciucă.

El amintește că PNL este într-o coaliție cu PSD, care „dovedește că politica națională și europeană este o prioritate”.

„Era necesar să identificăm soluții pentru a nu ne diviza și mai mult ca societate. Avem idei politice diferite dar respectul și bun comunicare ne vor ajuta să găsim modalitățile de a guverna într-o perioadă dificilă. Trebuie să învățăm din lecțiile trecutului și să evităm o politică a urii și să devenim constructivi. Oamenii nu mai doresc circ politic, vor rezolvarea problemelor care devin o povară pentru mulți dintre ei. Nu trebuie să pretindem să fim votați, trebuie să convingem că merităm să fim votați. Pentru a câștiga alegerile, avem nevoie să câștigăm încrederea cetățenilor, fără a le oferi speranțe false. Avem nevoie de o politică onestă, pentru a-i asigura pe votanții noștri că suntem un partid cu conștiință și avem voința de a ne ocupa de nevoile lor pentru a conduce România”, încheie liderul PNL.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca PPE platforme politice