x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă, replică pentru Nicușor Dan: Nu putem să dăm bani de la buget doar pentru Capitală

Ciucă, replică pentru Nicușor Dan: Nu putem să dăm bani de la buget doar pentru Capitală

14 Noi 2022   •   17:54
Ciucă, replică pentru Nicușor Dan: Nu putem să dăm bani de la buget doar pentru Capitală

„Nu putem să dăm bani de la buget doar pentru Primăria Capitalei și pentru celelalte nu”, spune premierul Nicolae Ciucă, întrebat dacă guvernul va da bani pentru căldură PMB. „Rămâne să venim cu o decizie privind gradul de îndatorare”, precizează el.

„Primăria Capitalei are în momentul de față o problemă pe care trebuie să o rezolve. Modul în care Guvernul poate să intervină este fie să ridice plafonul de îndatorare, fie să dea bani de la buget. În momentul de față, nu putem să dăm bani de la buget doar pentru Primăria Capitalei și pentru celelalte nu. Rămâne să venim cu o decizie privind gradul de îndatorare”, spune premierul Nicolae Ciucă, întrebat dacă marile orașe și Capitala ar putea primi bani pentru căldură.

De asemenea, premierul a fost întrebat și despre situația în care se regăsesc unele primării, care nu mai au bani pentru salarii, scrie Mediafax

„Vom analiza fiecare situația în parte. Rectificarea bugetului se va face astfel încât să ne înscriem în deficit”, a spus Ciucă.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut din nou apel la Guvern să sprijine Capitala „pentru a putea trece cu bine de această iarnă”: „Funcţionarea Termoenergetica şi a ELCEN-ului este o necesitate şi pentru asta sunt convins că, împreună cu Executivul, vom găsi soluţii”.

 

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca pmp căldură buget