x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cluj: Terorizaţi de cămătari

Cluj: Terorizaţi de cămătari

de Petru Zoltan    |    24 Aug 2009   •   00:00

Cămătărie, urmăriri ca în filme, oameni terorizaţi şi bătuţi în plină stradă. Toate aceste evenimente se pare că sunt regizate de fraţii Dafinel Sava şI Sergiu Strugurel, care se laudă ori de câte ori au ocazia cu relaţiile pe care le au în rândul poliţiştilor clujeni. Faptele de vitejie ale celor doi fraţi au loc sub ochii nepăsători ai poliţiştilor din Cluj.



Cămătarii Dafinel Sava şi Sergiu Strugurel sunt speriaţi că într-o zi, una dintre victimile lor se va răzbuna. Ca nişte adevăraţI mafioţi şi ca să scape de o grijă în plus cei doi fraţI se pare că şi-au angajat bodyguarzi din afara oraşului, pentru a nu fi atacaţi. Cu toate acestea îşi fac de cap nestingherit. În urmă cu câteva săptămâni fraţii Dafinel Sava şi Sergiu Strugurel au bătut trei persoane, în plină stradă, pe una dintre cele mai circulate artere din centrul Clujului.

Una dintre victime, Luminiţa Retmiveş ne-a povestit că era împreună cu soţul şI fiica ei în vârstă de 15 ani în maşina personală şI se îndreptau spre un magazine de unde urmau să îşI facă cumpărăturile. Pe drum au fost urmăriţi de cei doi cămătari, care le-au blocat maşina în trafic, pe strada Corneliu Coposu.

"Sergiu Strugurel s-a dat jos din maşină, a deschis portiera şi mi-a dat un pumn în gură, de nu mai ştiam nimic. I-am zis: măi copile ce ai cu noi de ne tot urmăreşti. Copila plângea în maşină de frică. Când a vrut să coboare soţul meu i-a dat cu piciorul în piept. Atunci s-a dat şI Dafinel jos din maşină dar nu a dat. Când am văzut ce se întâmplă i-am zis soţului să meregem la poliţie. Când să plecăm i-a dat şi fetei mele cu pumnul în faţă", a spus Luminiţa Retmiveş.

De la poliţie, cele trei victime au plecat spre spital. Luminiţa Retmiveş a primit 18 zile de îngrijiri medicale. Dosarul se află în lucru la Poliţia Municipiului Cluj Napoca.
 

ULTRAJ CONTRA BUNELOR MORAVURI
Un alt caz aceiaşi cămătari. De data aceasta însă, Dafinel Sava a luat urma unei tinere care se întorcea acasă împreună cu cei doi copii ai săi. "Mihaela Emanuela (29 de ani) în timp ce conducea un autoturism a oprit, moment în care în faţa sa a oprit un autoturism condus de Dafinel Sava, care a început să o ameninţe", se specifică într-un comunicat al poliţiei Cluj Napoca.

Din maşina lui Dafinel a mai coborât şI soţia sa, care a dat cu un spray lacrimogen în direcţia Mihaelei Emanuela. Se pare că la locul incidentului era prezent şI un poliţist care nu a intervenit. Speriată Emanuela a pus mâna pe telefon şi şi-a sunat soţul.
La locul incidentului au ajuns imediat soţul şi fratele Emanuelei care au început să îl înjure pe Dafinel.

Subcomisarul Mircea Rus de la Poliţia Municipiului Cluj Napoca a declarat că: "Eu am instrumentat dosarul. Poliţistul a intervenit între cele două femei care s-au luat la bătaie. În câteva minute a apărut soţul şI fratele ei. Soţul Emanuelei a fost zgâriat cu un obiect contondent, nu am putut stabili care a fost obiectul. Fratele Emanuelei avea un cuţit în mână. Poliţiştii l-am imobilizat, dar el a aruncat cuţitul şI nu a mai fost găsit. Este vorba de infracţiuni de loviri şi alte violenţe. A fost o tulburare gravă a liniştii publice."

Ce a făcut însă poliţia... Culmea, Mihaela Emanuela împreună cu celelalte persoane au fost reţinute 24 de ore în baza unei ordonanţe de reţinere. Ca să se spele pe mâini poliţiştii clujeni le-a făcut la toţI dosare pentru ultraj contra bunelor moravuri. Cine îi protejează pe fraţii Dafinel din Cluj, rămâne o enigmă, dar nu pentru mult timp.  

×
Subiecte în articol: special