x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNSAS - Un curs de patru ore cu Liviu Turcu

CNSAS - Un curs de patru ore cu Liviu Turcu

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    10 Noi 2006   •   00:00
CNSAS - Un curs de patru ore cu Liviu Turcu

Fostul sef de serviciu in cadrul Centrului de Informatii Externe, Liviu Turcu a avut ieri la CNSAS o intalnire de lucru cu membrii colegiului, pe care i-a "introdus" in metodologia de lucru a fostei Directii de Securitate a Statului.

Fostul sef de serviciu in cadrul Centrului de Informatii Externe, Liviu Turcu (foto), a avut ieri la CNSAS o intalnire de lucru cu membrii colegiului, pe care i-a "introdus" in metodologia de lucru a fostei Directii de Securitate a Statului. "Am incercat sa-i ajut sa inteleaga cat mai bine metodele de lucru ale oamenilor DSS. Asa inteleg sa-mi indeplinesc scopul de a-i ajuta pe membrii Colegiului sa duca la bun sfarsit sarcina pentru care insasi institutia a fost creata: curatarea reala a spatiului public romanesc", a declarat Liviu Turcu.

INTERESE. El a afirmat ca membrii CNSAS au manifestat cel putin formal un real interes pentru informatiile pe care le-a oferit, dovada discutia care a durat mai mult de patru ore. In acelasi timp, Turcu a spus ca are impresia ca politicienii nu manifesta interes in curatarea societatii romanesti. Referitor la atacurile lansate de Cozmin Gusa si Catalin Harnagea, Turcu a spus ca acestia sunt novici in ceea ce priveste munca de informatii, ca au ca interes denigrarea sa si ca nu va accepta un dialog cu oameni care nu au habar despre munca de informatii. Despre lista prezentata opiniei publice, Turcu a afirmat ca aceasta nu a fost creata pentru a acoperi intreaga problema. Criteriul de selectie a fost acela de a ajuta CNSAS, de a fi in postura sa ceara de la mai multe structuri documentele de care au nevoie. Purtatorul de cuvant al CNSAS a declarat ca in sedinta de ieri s-au facut verificari din oficiu pentru trei parlamentari.

×
Subiecte în articol: observator turcu