x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNSU: Școlile nu se mai închid în funcție de vaccinarea profesorilor, ci de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale

CNSU: Școlile nu se mai închid în funcție de vaccinarea profesorilor, ci de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale

13 Ian 2022   •   20:44
CNSU: Școlile nu se mai închid în funcție de vaccinarea profesorilor, ci de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale
Sursa foto: Lucian Alecu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online.

Scenariile de funcționare a școlilor vor depinde de rata de ocupare a paturilor destinate pacienților cu Covid la nivel județean, a decis joi seara Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Astfel, școlile vor funcționa online doar când rata trece de 75%.

CNSU a adoptat în acest sens o hotărâre pin care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății sunt abilitate să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților și instituțiilor de învățământ.

Decizia a fost luată „în sensul permiterii desfășurării cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19”.

Hotărârea prevede că activitățile se pot desfășura cu prezență fizică în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%, iar activitatea online a școlilor se va desfășura acolo unde rata este mai mare de 75%.

„Reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean”, se mai arată în hotărâre.

De asemenea, CNSU a decis că direcțiile județene de sănătate publică și a municipiului București sunt obligate să publice pe site-ul propriu rata de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi.

Hotărârea mai prevede suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru o perioadă de 10 zile la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

×
Subiecte în articol: şcoli scenarii