x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cocaină confiscată - Droguri pentru România

Cocaină confiscată - Droguri pentru România

de Petru Zoltan    |    07 Feb 2009   •   00:00

Autorităţile din Brazilia au confiscat, joi, în Portul Paranagua, patru tone de cocaină ascunse în interiorul unor containere cu lemne, care urmau să ajungă în România. Asta după ce în urmă cu o săptămână în Portul Agigea au fost descoperite peste 1.200 de kilograme de cocaină ascunse în două containere ce au venit tot din Brazilia, pentru firma Rumaval Impex, din judeţul Gorj.




Firma Rumaval Impex a pus lacătul pe porţi

Potrivit postului de televiziune Globo, cele patru tone de cocaină descoperite, în Portul Paranagua, erau ascunse în containere cu lemn, care urmau să ajungă în România. Această captură de droguri a fost realizată în urma unei investigaţii comune a Poliţiei bra­zi­liene şi Interpol. Poliţia braziliană a anunţat că încărcătura cu lemne provenea din statul Sao Paolo. În cursul acestei săptămâni, poliţiştii brazilieni l-au arestat pe Charles Robert Dezero, unul dintre cei mai importanţi traficanţi de droguri din Brazilia.

ACŢIUNE COMUNÂ, ROMÂNO-BRAZILIANĂ
În urmă cu aproximativ o săptămână, în Portul Agigea autorităţile române au reuşit să-i prindă pe organizatorii unui transport de peste 1.200 de kilograme de cocaină, care urma să ajungă în Spania. Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Aurelian Pavel, a declarat: "Containerele au fost trimise de o firmă din Brazilia şi trebuiau să fie vămuite în Târgu-Jiu, iar de acolo urmau să plece în Spania, unde urma să fie preluate în laboratoare clandestine. Ceea ce am găsit acum este vârful aisbergului. Deocamdată încercăm să aflăm cine e în spatele firmei din Brazilia." Printre cei arestaţi în România, se află spaniolul de origine cubaneză Antonio Alvares Cano, care a înfiinţat firma Rumaval Impex SRL din Gorj, care se ocupa cu prelucrarea lemnului. După ce a fost arestat spaniolul a intrat într-o stare de şoc. Născut în localitatea Carboneras de Guadazaon, Antonio Alvares Cano era reprezentat de mandatara Tunde Marton, din Braşov. Apoi, firma a fost trecută pe numele Ramonei Elena Cioroabă, din Râmnicu-Sărat, şi ea arestată în acest caz. Alături de cei doi, a mai fost arestat şi Vasile Adrian Chiribău. În Spania, Antonio Alvares Cano deţine firmele Tableros Alistonados Muncada şi Canomad SL, care aveau ca activitate tot prelucrarea lemnului.

×
Subiecte în articol: observator