x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cod GALBEN de ceaţă în peste jumătate de ţară. Vezi care sunt zonele afectate

Cod GALBEN de ceaţă în peste jumătate de ţară. Vezi care sunt zonele afectate

28 Dec 2012   •   09:08
Cod GALBEN de ceaţă în peste jumătate de ţară. Vezi care sunt zonele afectate
Sursa foto: hristian Silva/Intact Images

 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri, mai multe avertizări COD GALBEN de ceaţă, valabile în 24 de judeţe din Moldova, Transilvania şi Muntenia, inclusiv muncipiul Bucureşti.

 
Până la ora 10.30, local în judeţele Vrancea, Bacău, Neamţ, Galaţi, Vaslui şi Iaşi, inclusiv E85, se va semnala ceaţă, vizibilitate redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.
 
Până la ora 11.00, în judeţul Cluj, inclusiv municipiile Cluj-Napoca, Turda, Huedin şi Dej, se va semnala ceaţă care va determina scăderea vizibilităţii orizontale sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.
 
Între orele 8.00 şi 11.00, în judeţele Sibiu, Braşov, Alba, Covasna, Harghita şi Mureş se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, asociată cu chiciură.
 
Între orele 8.15 şi 12.15, local în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti) şi în zona de câmpie din sudul judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău, inclusiv drumurile naţionale şi europene şi autostrăzile aferente, se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, asociată cu chiciură.
 
Poliţiştii atrag atenţia că în condiţii de ceaţă, este necesar ca şoferii să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.
 
Luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. în condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.
 
De asemenea, pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

×
Subiecte în articol: avertizare ceata cod galben