x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CODUL RUTIER, modificat. Ce obligaţii au şoferii începând cu 28 septembrie

CODUL RUTIER, modificat. Ce obligaţii au şoferii începând cu 28 septembrie

25 Sep 2014   •   08:15
CODUL RUTIER, modificat. Ce obligaţii au şoferii începând cu 28 septembrie

Codul rutier a fost modificat, la începutul acestei luni, printr-o ordonanţă a Guvernului. Modificările, care vor intra în vigoare duminică, se aliniază la reglementările europene în vigoare. Astfel,
şoferii vor fi amendaţi, începând cu 28 septembrie, dacă nu îi obligă pe ceilalţi pasageri să poarte centura de siguranţă, mai ales dacă este vorba despre copii.

Documentul intrat în vigoare stabileşte faptul că şoferii vor fi penalizaţi în trafic dacă nu îndeplinesc anumite reguli. Este vorba, în mare parte, despre regulile privind purtarea centurii de siguranţă, atât în ceea ce-l priveşte pe şoferul maşinii, cât şi pe pasageri.

Citeşte şi: COD RUTIER: Motivul banal pentru care şoferii riscă amenzi de 5000 de lei


Concret, în primul rând, şoferii vor avea obligaţia de a-i informa pe pasageri cu privire la obligaţia legală de a purta centura de siguranţă pe drumurile publice. Astfel, conducătorii auto sunt cei care vor fi traşi la răspundere dacă regulile sunt încălcate. Mai mult, spune actul normativ, şoferii vor avea obligaţia de a se asigura, înainte de a pleca de pe loc, că minorii poartă centurile de siguranţă sau că sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune omologate.

Citeste mai mult AICI

×