x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Codul Rutier, refuzat de presedinte

Codul Rutier, refuzat de presedinte

de Oana Stancu Zamfir    |    05 Iul 2005   •   00:00

Legea privind circulatia pe drumurile publice a fost respinsa de presedintele Traian Basescu. Seful statului a retrimis Parlamentului legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta 195/2002, exprimandu-si dezacordul cu cateva puncte din textul adoptat de cele doua Camere.
Unul dintre acestea vizeaza responsabilitatea proprietarului masinii pentru accidentele in care este implicat autovehiculul chiar si atunci cand la volan de afla alt conducator auto, daca proprietarul nu a informat in prealabil politia rutiera ca a incredintat masina altcuiva. Administratia Prezidentiala a cerut eliminarea acestui articol, considerand ca o fapta penala sau o contraventie nu pot fi transferate altei persoane decat celei care le-a comis.
Seful statului nu este de acord nici cu numarul mare de girofaruri de pe sosele, el cerand si eliminarea alineatului 3 al articolului 32, prin care Inspectoratul General al Politiei putea autoriza autovehicule ale diverselor institutii sa foloseasca avertismente sonore, considerand ca oficialii care au dreptul la girofar sunt insotiti oricum de masini ale SPP sau ale Politiei.

×
Subiecte în articol: observator