x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comandament de urgenţă la Constanţa, în urma avertizărilor meteorologice

Comandament de urgenţă la Constanţa, în urma avertizărilor meteorologice

17 Oct 2013   •   16:03
Comandament de urgenţă la Constanţa, în urma avertizărilor meteorologice

Echipe de intervenție au fost constituite și mobilizate, joi, de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA) Constanța, odată cu activarea comandamentului pentru situații de urgență, măsură luată în urma avertizărilor meteorologice pentru zilele de 17 și 18 octombrie.

 "Pentru buna funcționare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare și pentru a interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea, la nivelul S.C. RAJA S.A. s-a activat Comandamentul pentru situații de urgență, începând de astăzi, 17 octombrie 2013, ora 13,00 și până mâine, 18 octombrie 2013, ora 16,00. Pentru asigurarea funcționării sistemelor operate, (...) au fost constituite echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare, echipe ce vor asigura permanența în toată această perioadă", a informat, printr-un comunicat remis presei, purtătorul de cuvânt al regiei de apă, Irina Oprea.

Aceasta a menționat, totodată, că au fost luate toate măsurile necesare pentru limitarea efectelor ploilor torențiale.

"De la începutul lunii septembrie, în toate localitățile unde SC RAJA SA asigură serviciul de canalizare s-a desfășurat o amplă campanie de verificare/curățare a sistemului de preluare a apelor menajere și pluviale", a afirmat Oprea, adăugând că "singurele probleme care pot apărea în funcționarea sistemului de distribuție apă sunt cele legate de lipsa energiei electrice (cabluri și fire de înaltă tensiune smulse de vânt)", a mai spus Oprea, potrivit Agerpres.

×