x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisarul şef al Gărzii Financiare Călăraşi a fost arestat

Comisarul şef al Gărzii Financiare Călăraşi a fost arestat

09 Sep 2011   •   08:08

Comisarul sef al Garzii Financiare Calarasi, Zamfir Pana, si un subaltern al acestuia, Lucian Colacel, au fost arestati pentru ca au pretins 10.000 de lei in schimul nesanctionarii administratorului unei societati, care a fost descoperita cu nereguli.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Bucuresti ii cerceteaza pe comisarii Pnaa si Colacel pentru luare de mita.

In 30 august 2011, comisarul sef Pana si subalternul sau, Colacel, cu ocazia efectuarii unui control la punctul de lucru al unei societati comerciale din Oltenita, judetul Calarasi, au pretins de la reprezentantul firmei respective (denuntator in cauza) o suma neprecizata cu titlu de mita. Banii au fost pretinsi pentru a nu aplica firmei respective o amenda in cuantum ridicat si pentru a nu continua controlul, inlaturand astfel riscul de a descoperi si alte nereguli. Sanctiunea contraventionala prevazuta pentru abaterea respectiva este amenda cuprinsa intre 6.000 si 20.000 de lei.

Joi, Pana si Colacel, dupa ce au primit de la denuntator suma de 1.000 lei cu titlu de mita, au aplicat o sanctiune contraventionala minima (avertisment) si au confiscat o suma modica de bani. La scurt timp, cei doi inculpati au fost prinsi in flagrant de procurorii anticoruptie.

Comisarilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile iar, joi, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore.

Vineri, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a celor doi comisari, pe o perioada de 29 de zile. (Agerpres)

×