x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureștiul, sub noi restricții din 8 martie, ora 00.00

Bucureștiul, sub noi restricții din 8 martie, ora 00.00

de Alice Petrescu    |    07 Mar 2021   •   11:15
Bucureștiul, sub noi restricții din 8 martie, ora 00.00
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE:  Începând cu 8 martie, în Capitală se închid restaurantele și cafenelele din interiorul clădirilor, din hoteluri, pensiuni și alte unități de cazare, barurile, discotecile și cluburile, a decis Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, după creșterea ratei de incidență la 3,05.

În unitățile de învățământ activitatea se desfășoară cu prezență fizică pentru preșcolari și elevii din învățământul primar. Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați.

Este permisă prezența fizică în cazul simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali, la evaluările naționale și în caul orelor remediale.

Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, in interiorul clădirilor, precum și in interiorul altor spații publice inchise, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția deservirii persoanelor cazate. Este permisă prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exterior, în aer liber. Trebuie asigurate o distanță de minim 2 metri între mese și participarea a cel mult 6 persoane la o masă.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați din domeniul jocurilor de noroc, cu exceplia LOTO.

Este interzisă activitatea în cinematografe, teatre, săli de concerte, inclusiv drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție.



ȘTIRE INIȚIALĂ


Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se va reuni, duminică, ora 9, pentru a dispune măsurile care se impun, după ce, vineri, Capitala a reintrat  în „zona roșie” de COVID-19.

 

În privința școlilor din localitățile în sceanriul roșu, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit aseară că pe lângă creșe, grădinițe și elevii din învățământul primar, adică din clasele 0-4 vor merge în continuare la școală și elevii de gimnaziu și de liceu din anii terminali.

Rata de infectare în Capitală a ajuns, sâmbătă, la 3,12 la mia de locuitori, în condițiile în care joi era încă în zona „galbenă”, cu o incidență de 2,79 la mie, iar vineri a intrat în scenariul roșu, cu 3,05 la mie.

În București s-au înregistrat 906 de noi contaminări în ultimele 24 de ore.

În zona „roşie” au rămas și judeţle Timiş cu o incidenţă de 5,48 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Brașov – 3,20, Cluj – 3,52 și Ilfov – 3,63.

În momentul în care rata de infectare trece de 3, o decizie privind restricțiile trebuie luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

În scenariul roșu, se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol și sălile de jocuri de noroc. De asemenea, scenariul roșu presupune că vor merge fizic la cursuri doar copiii de grădiniță și cei din ciclul primar, iar ceilalți fac ore online.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri seară că elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor merge la școală indiferent de scenariul în care se află localitatea, atâta vreme cât rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile nu depășește 6 cazuri la mia de locuitori.

știre în curs de actualizare

×