x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concluzie bulversantă a unei cercetări ştiinţifice: Părinţii copiilor cu autism prezintă la rândul lor simptome, fără a fi bolnavi

Concluzie bulversantă a unei cercetări ştiinţifice: Părinţii copiilor cu autism prezintă la rândul lor simptome, fără a fi bolnavi

06 Iul 2014   •   19:06
Concluzie bulversantă a unei cercetări ştiinţifice: Părinţii copiilor cu autism prezintă la rândul lor simptome, fără a fi bolnavi

Părinţii copiilor care suferă de autism pot prezenta la rândul lor unele simptome ale acestei afecţiuni, fără a avea boala respectivă, spre deosebire de părinţii copiilor care nu suferă de această afecţiune, conform unui nou studiu, transmite LiveScience.

Printre cele mai răspândite simptome ale acestei afecţiuni printre părinţii care au copii cu autism se numără anumite dificultăţi subtile în ceea ce priveşte abilităţile sociale, o tendinţă de autoizolare şi gândirea repetitivă, conform autorului acestui studiu, Dr. John N. Constantino, profesor de psihiatrie şi pediatrie la Washington University School of Medicine din St. Louis.
Prezenţa anumitor simptome ale autismului la o persoană nu înseamnă în mod automat că acea persoană poate fi diagnosticată cu autism.

“Ştiam deja că acei copii care se nasc din părinţi care prezintă mai multe trăsături ale acestei afecţiuni, au la rândul lor mult mai multe trăsături ale autismului decât copiii care se nasc din părinţi fără astfel de trăsături - ceea ce nu ştiam era dacă existenţa acestor trăsături în rândul părinţilor nu duce la o creştere a riscului de manifestări clinice ale autismului la copii. Acum ştim acest lucru”, a declarat Dr. Constantino.

Un studiu anterior a demonstrat, de asemenea, că fraţii copiilor cu autism, care nu suferă de această boală, prezintă mai multe trăsături şi simptome caracteristice acestei afecţiuni decât copiii fără autism.

În noul studiu, publicat în revista JAMA Psychiatry, cercetătorii au examinat şi comparat date obţinute de la 256 de copii cu autism şi respectiv de la 1.400 de copii care nu suferă de această afecţiune, şi de la părinţii lor.

×