x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Condiţiile în care va reveni Cioacă la postul de la Poliţia Piteşti

Condiţiile în care va reveni Cioacă la postul de la Poliţia Piteşti

15 Feb 2014   •   13:32
 Condiţiile în care va reveni Cioacă la postul de la Poliţia Piteşti

Cristian Cioacă îşi va putea relua activitatea în cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti pe postul pe care l-a ocupat înainte de a fi arestat preventiv, au anunţat azi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Cioacă ar urma să revină pe postul de dispecer, atâta timp cât nu este condamnat definitiv. El va fi pus la dispoziţie şi nu va avea dreptul să poarte armă şi nici să instrumenteze cauze penale.

De săptămâna viitoare, Cioacă revine la serviciu!

Cristian Cioacă, condamnat de instanţa de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, a fost eliberat vineri seară din Penitenciarul Colibaşi, după ce completul de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti a admis înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar în cazul lui.

Inculpatul a fost pus în libertate, întrucât, conform noilor reglementări legale, decizia instanţei este în acest caz executorie, deşi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocata familiei Ghinescu: "Unde mai este justiţie în ţara noastră?"

Cristian Cioacă poate părăsi ţara sau localitatea de domiciliu, deoarece magistraţii nu i-au impus nici o interdicţie, înlocuind doar măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar, informează Agerpres. Inculpatul are doar obligaţia de a se prezenta la poliţie, conform graficului.


×