x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conducere civilă la Spitalul Județean Suceava: Anatolii Buzdugan este noul manager

Conducere civilă la Spitalul Județean Suceava: Anatolii Buzdugan este noul manager

30 Apr 2020   •   17:25
Conducere civilă la Spitalul Județean Suceava: Anatolii Buzdugan este noul manager
Sursa foto: Foto: Victor Stroe

Spitalul Județean de Urgență Suceava are de joi conducere civilă, doctorul Anatolii Buzdugan fiind ales în funcţia de manager. În luna aprilie, spitalul a fost condus de o echipă militară, după ce unitatea a devenit unul dintre cele mai mari focare de COVID-19 din țară.

Spitalul Judeţean de Urgență din Suceava a fost preluat joi de o conducere civilă, după aproape o lună în care a fost condus de o echipă militară.

„Cred că a învăţat toată lumea. Din ce am spus şi echipei manageriale noi, nu trebuie să uităm ce a însemnat Suceava. Gândiţi-vă că aproape 3.000 din cele 12.000 de cazuri sunt de la Suceava, că 124 de cazuri din cele aproape 690 de decese sunt de la Suceava”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Spitalul Judeţean Suceava a fost unul din cele mai mari focare de infectare cu noul coronavirus. 462 de cadre medicale au fost infectate, potrivit ultimei raportări date de Ministerul Sănătăţii.

În 27 aprilie, Consiliul Medical al SJU Suceava a votat noua structură de conducere a unităţii medicale. Dr. Anatolii Buzdugan a fost ales în funcţia de manager, iar medicul Valeriu Gavrilovici în funcţia de director medical.

Suceava este în continuare cel mai afectat judeţ din România, cu 2.765 de cazuri de coronavirus, potrivit datelor transmise joi de Grupul de Comunicare Strategică.

(sursa: Mediafax)

×