x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Congres PNL - Cu artileria pe Basescu

Congres PNL - Cu artileria pe Basescu

de Monica Iordache Apostol    |    14 Ian 2007   •   00:00
Congres PNL - Cu artileria pe Basescu

Doua posturi-cheie in conducerea liberala, vicepresedintiile pe pro-bleme politice si, respectiv, imagi-ne, vor fi detinute de doi adversari declarati ai lui Traian Basescu: Crin Antonescu si Ludovic Orban.

Doua posturi-cheie in conducerea liberala, vicepresedintiile pe probleme politice si, respectiv, imagine, vor fi detinute de doi adversari declarati ai lui Traian Basescu: Crin Antonescu si Ludovic Orban.

Cei doi il vor seconda pe Calin Popescu Tariceanu, dar situatia este cu doua taisuri pentru ca ambii au fost in nenumarate randuri si critici ai premierului. Liberalii au scos in primul esalon al partidului cele mai acide voci la adresa presedintelui Traian Basescu. Pe langa faptul ca l-au reconfirmat pe Calin Popescu Tariceanu in fruntea partidului, cu 1.194 de voturi pentru, delegatii la Congresul extraordinar, care s-a incheiat ieri, i-au votat ca vicepresedinti pe Crin Antonescu si pe Ludovic Orban. Primul dintre ei, candidat pe postul de vice pentru strategii politice, nu a avut concurenta, dar Ludovic Orban a reusit sa il infranga pe cel care parea a avea prima sansa: presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Competitia Orban - Olteanu pentru postul de vicepresedinte pentru strategii de imagine a fost cea mai stransa, liberalii punand pariu pe multe sticle cu vin pe capul celor doi. Infrangerea lui Olteanu a fost cu atat mai usturatoare cu cat diferenta de voturi dintre cei doi a fost mare. Conform numaratorii, Orban a luat 769 de voturi, iar Olteanu - numai 511. Crin Antonescu si Ludovic Orban vor detine doua posturi-cheie in PNL: strategii politice si, respectiv, strategii de imagine, in conditiile in care ambii s-au facut remarcati prin atacurile la adresa sefului statului. Lor li se adauga inca o voce critica: Norica Nicolai, aleasa vicepresedinte pentru societatea civila. Cei trei s-au remarcat prin critici nu numai la adresa lui Basescu, dar si a lui Tariceanu.

UNGUREANU, INFRANT. In aceste conditii pare firesc pentru ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, un apropiat al presedintelui Traian Basescu, sa piarda cursa pentru postul de vicepresedinte pentru afaceri europene. El a castigat doar 486 de voturi din partea delegatilor, in timp ce contracandidatul sau la aceasta functie, senatorul Adrian Cioroianu, a avut 743 de voturi favorabile. Desi liberalii il asteapta sa plece din clipa in clipa la partidul lui Stolojan, Ungureanu a declarat ca "ar fi imoral" sa faca acest gest. "Sper ca domnul Cioroianu sa poata acoperi postul bine. Are o oarecare experienta recenta cu Parlamentul European. Sper sa aiba timp pentru asta. Afacerile europene inseamna un pic mai mult, in opinia mea, decat simpla relatie cu partidele afine din punct de vedere ideologic", a spus Mihai Razvan Ungureanu despre Cioroianu, ales luna trecuta si vicepresedinte al grupului liberal din Parlamentul European.

×
Subiecte în articol: observator