x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consiliera Gabrielei Firea al cărei nume apare în scandalul căminelor de bătrâni pleacă din funcție

Consiliera Gabrielei Firea al cărei nume apare în scandalul căminelor de bătrâni pleacă din funcție

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2023   •   17:31
Consiliera Gabrielei Firea al cărei nume apare în scandalul căminelor de bătrâni pleacă din funcție

Consiliera Gabrielei Firea, al cărei nume apare în scandalul căminelor de vârstnici, a cerut suspendarea contractului de muncă pe perioada anchetei, „pentru a nu afecta percepția publică privind activitatea ministrului Gabriela Firea”.

„Pentru a nu afecta percepția publică privind activitatea ministrului Gabriela Firea și a ministerului, doamna G. L. a solicitat astăzi suspendarea contractului de muncă pentru funcția de consilier al ministrului, pe perioada desfășurării anchetei. Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse susține eforturile autorităților de a cerceta faptele regretabile din căminele de bătrâni și consideră că, acolo unde sesizările se confirmă, persoanele care se fac vinovate trebuie să răspundă în fața legii. Orice fel de abuz asupra unor oameni, în special asupra unor persoane fără ajutor, este inacceptabil. Este intolerabil orice act de cruzime asupra unor bătrâni și nu putem fi de acord cu astfel de comportamente”, a anunţat Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Conform sursei citate, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse nu are atribuții pentru acreditarea și/sau controlul căminelor de bătrâni și/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilități. Domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilități, nefiind printre în atribuțiile ministerului.

„De asemenea, ministrul Gabriela Firea nu are implicare în acest caz și nu a avut cunoștință despre activitatea centrelor menționate în această anchetă. Facem mențiunea că situația juridică a doamnei G. L. nu s-a schimbat, având în continuare calitatea de martor în această anchetă. Doamna G.L., care a avut legături cu asociația din dosar o scurtă perioadă și pe o funcție onorifică, dar nu a lucrat niciodată la căminele de bătrâni și nici nu a cunoscut activitatea acestora, a pus la dispoziția organelor de cercetare toate informațiile pe care le deține și este în continuare la dispoziția instituțiilor pentru a oferi explicațiile necesare”, a informat sursa citată.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: consilier gabriela firea camine varstnici