x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consiliere de stat cu barbati bazati

Consiliere de stat cu barbati bazati

07 Feb 2005   •   00:00

OBSERVATOR
COTROCENI - Secretul noilor numiri de la cabinetul lui Basescu Traian Basescu si-a numit consiliere de stat la Cotroceni sotiile unor oameni de afaceri din anturajul sau: Elena Udrea si Steluta Anghelescu, nevasta celui care detine monopolul parcarilor din Capitala, respectiv a unui producator de tigarete.
OANA STANCU, MONICA C. ANDREI

PARFUM CU IZ DE FEMEIE. Presedintele Basescu a promovat femeile frumoase: Elena Udrea (stanga), din consilier la Primaria Capitalei in consilier la Cotroceni, si Mioara Mantale (dreapta) din consilier general in prefect al Capitalei
Presedintele Basescu a numit, la sfarsitul saptamanii, doi dintre consilierii de stat la Cabinetul sau. Initial, vedeta investirii a fost Elena Udrea, un personaj des intalnit in jurul sefului statului. Udrea a fost consilier general la Primaria Capitalei, o blonda frecvent complimentata la sedintele de consiliu de primarul general Basescu. La despartirea de Primarie, Basescu a refuzat chiar sa se fotografieze cu subalternii pana nu si-a facut aparitia Elena.

"PILE". Udrea este sotia unui important om de afaceri din Bucuresti, tocmai cel caruia Primaria Capitalei i-a dat monopolul pe parcarile din oras. Timp de patru ani, nu l-a deranjat nimeni, desi preturile practicate de el nu erau dintre cele mai avantajoase pentru municipalitate. Numele celei de-a doua alegeri a presedintelui, Steluta Anghelescu, nu a spus mare lucru. Nimic nu este intamplator insa. Cateva intrebari puse in mediul PD au rezolvat misterul numirii ei la Cotroceni. Cei mai multi dintre PD-isti nu stiu cum arata, nu au vazut-o prea mult pe la partid si nu stiu nici cu ce se ocupa. Stiu cu siguranta insa ca este sotia omului de afaceri Florin Anghelescu, "propritar" de firma de tigarete si de hartie igienica.

ATUURI. Ca atare, asemanarile dintre cele doua consiliere tin de soti, de profesie - juriste - si de culoarea parului: sunt blonde.

Contactat telefonic, Florin Anghelescu a negat ca ar fi vorba de sotia sa, straduindu-se insa sa afle detalii despre articolul ce urma sa fie scris. "Nu, nu este sotia mea. Nu va spun cum o cheama pe a mea. Nu vreti sa va spun altceva? Ca sunt tanar, sunt frumos... Nu vreti sa ma intrebati despre mine?", a fost reactia omului de afaceri. El a negat pana si ca ar fi participat la campania electorala a PD, lucru care poate fi probat lesne chiar prin fotografia pe care o publicam, datand chiar din seara anuntarii rezultatelor turului doi al prezidentialelor. Nu trei, ci chiar sapte surse importante din PD ne-au confirmat insa, ieri, ferm ca Steluta Anghelescu este nimeni alta decat sotia numitului Florin Anghelescu.

NEGARE

"Nu, nu este sotia mea. Nu va spun cum o cheama pe a mea. Nu vreti sa va spun altceva? Ca sunt tanar, sunt frumos... Nu vreti sa ma intrebati despre mine?" - Florin Anghelescu, om de afaceri

"SPONSOR"
SUCCES. Anghelescu a participat la sarbatorirea victoriei lui Basescu la prezidentiale
Florin Anghelescu a fost un sponsor al campaniei lui Basescu, sustin surse din PD. Un afacerist controversat, el a ramas fara licenta pentru producerea tigaretelor care-i poarta numele in octombrie 2004. Mai multe articole de presa sustin ca lui Anghelescu i-au fost confiscate cateva zeci de mii de pachete de tigari netimbrate.

Basescu si-a facut singur raport

Traian Basescu a venit ieri, pentru prima data de cand este presedinte, in fata unei instante pentru a-si apara cauza in procesul de calomnie pe care l-a intentat reprezentantilor Actiunii Populare (AP), Mugur Ciuvuica si Max Badin.

MIRUNA PASA

OPINIE. Ciuvica (stanga) crede ca va fi un proces greu
El a negat ca a facut politie politica, dar a admis ca vremurile l-au obligat sa-si faca singur raport. Sub aparenta unui simplu caz de calomnie, procesul ajuns acum in recurs la Tribunalul Bucuresti vizeaza acuzatiile de colaborare cu Securitatea aduse presedintelui de membrii AP. Se pare ca nici Ciuvica si nici Basescu nu au gasit vreo cale de impacare. Solutia va fi pronuntata peste o saptamana.

DISCREDITARE. Aparatorul lui Basescu a sustinut ieri ca achitatea pe care cei doi inculpati au primit-o din partea primei instante nu sta in picioare. "Judecatoria Sectorului 2 a stabilit ca nu exista intentia de a calomnia. Dovada intentiei de a-l discredita pe Basescu este tocmai faptul ca aceasta acuzatie a venit chiar in campania electorala." A fost invocat si documentul venit de la CNSAS, care sustine ca nu exista date potrivit carora Traian Basescu ar fi facut politie politica. In concluzie, avocatul presedintelui a cerut condamnarea celor doi la amenda penala si obligarea acestora la despagubiri totale de un miliard de lei.

TREI DOCUMENTE. Apararea celor doi membri AP a venit aproape ca o noua acuzatie adusa lui Basescu. "Este invocat ca prejudiciu dispretul public provocat de aceste informatii. Unde este oare acest prejudiciu in conditiile in care domnul Basescu a castigat ambele alegeri de anul trecut? Adresa de la CNSAS este singura care spune ca nu a facut politie politica. Numai ca CNSAS are competenta limitata, nu se ocupa si de turnatoriile obisnuite. Pe de alta parte, avem trei documente oficiale in care numele lui Basescu atesta colaborarea cu Securitatea: registrul membrilor de partid care au primit avizul de colaborare, registrul jurnal pentru evidenta retelei informative a Constantei si raspunsul MapN", a sustinut avocatul apararii.

RAPOARTE. In ultimul sau cuvant, Traian Basescu a respins cu tarie acuzatia de politie politica, dar a admis ca vremurile l-au obligat sa faca tot felul de rapoarte, care cu siguranta ajungeau si pe la Securitate. "Ciuvica, alaturi de multi altii, a incercat sa profite de insasi meseria mea. Imi pare rau ca dupa 15 ani inca trebuie sa ma justific. In meseria mea, in fiecare an pentru a primi avizul de navigatie trebuia sa fac raportul cu evolutia mea si a intregii mele familii. Am lucrat trei ani in Belgia. Ar fi absurd sa creada cineva ca plecam fara sa fac niste cursuri. Sunt realitatile acelei societati, insa de aici pana la faptul ca am facut politie politica se face un rationament gresit", a declarat presedintele tarii.

JUDECATI DREPT! In replica, Mugur Ciuvica l-a citat chiar pe Basescu: "Voi spulbera pe omul care se va amesteca in treburile Justitiei, a spus domnul Basescu. Sper, onorata instanta, ca decizia dumneavoastra in acest proces sa nu ma puna in situatia de a-i cere presedintelui tarii sa se autopulverizeze. Cele trei documente arata ca domnul Basescu a fost informator al Securitatii inca de pe bancile facultatii. Iar documentul CNSAS, singurul care spune altceva, este semnat si de trei apropiati ai presedintelui: Plesu, Patapievici si Dinescu", a incheiat Ciuvica. Nici Traian Basescu nu s-a lasat mai prejos si a incheiat discutiile uitandu-se in ochii judecatoarelor si rugandu-le sa faca abstactie de calitatea sa de presedinte. "Sunt aici un simplu cetatean care are o problema in justitie. Tot ce doresc este sa judecati drept."
×
Subiecte în articol: basescu observator anghelescu