x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consiliul General - PSD a votat pentru Basescu

Consiliul General - PSD a votat pentru Basescu

01 Oct 2004   •   00:00

Lovitura de teatru. La sedinta de ieri consilierii generali PSD au votat pentru prima oara in unanimitate in favoarea proiectelor initiate de primarul general, Traian Basescu.

MONICA ANDREI

Consilierii partidului de guvernamant s-au suparat pe conducerea organizatiei PSD Bucuresti pentru ca nu l-a exclus din partid pe Stelica Barna, omul care l-a ajutat pe Basescu in sedinta de saptamana trecuta sa obtina aprobarea pentru proiectarea Pasajului Basarab. Lui Barna i s-a retras doar sprijinului politic, fapt ce a revoltat gruparea de consilieri generali PSD. "Democratia nu inseamna anarhie, ci disciplina de partid. Ceea ce s-a intamplat in sedinta trecuta inseamna ca nu s-a respectat disciplina de partid. Daca o persoana a votat pentru si nu a fost pedepsita, inseamna ca a fost promovata", a afirmat consilierul PSD Doru Giugula, referindu-se la colegul sau, Stelica Barna.

UNANIMITATE. Ca avertisment, in sedinta de ieri totul a mers ca pe banda rulanta. In trei sferturi de ora s-au votat peste 20 de proiecte, presedinta sedintei de consiliu, Mioara Mantale, nici nu apuca sa termine de citit proiectul supus aprobarii pentru ca reprezentantii PSD erau cu mainile pe sus.

Dandu-si seama ca este doar o simpla rafuiala intre consilierii PSD, primarul general n-a mai vrut sa pastreze pe ordinea de zi trei hotarari care priveau aprobarea conturilor de incheiere a exercitiului bugetar pe anii 2001, 2002 si 2003. "Este o pozitie conjuncturala a consilierilor PSD. Nu am vrut sa las loc la interpretari. Vreau doar sa se faca constient si responsabil, fara nici o alta influenta", a spus Basescu.

Intr-un final glorios, Radu Florin a fost inlocuit din functia de director al Administratiei Strazilor cu Elena Ghineraru, iar Calin Dicu a fost repus la sefia directiei de asistenta sociala. S-au mai aprobat si proiectele privind majorarea taxei pentru adoptarea cainilor revendicati, de la 1.000.000 la 1.500.000 de lei, infiintarea Administratiei Semafoare si Marcaje Rutiere si extinderea retelei de canalizare a Capitalei.

×
Subiecte în articol: observator psd