x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consiliul Județean Cluj și Spitalul Polaris Medical au încheiat un contract de colaborare în vederea combaterii COVID-19

Consiliul Județean Cluj și Spitalul Polaris Medical au încheiat un contract de colaborare în vederea combaterii COVID-19

28 Apr 2020   •   10:31
Consiliul Județean Cluj și Spitalul Polaris Medical au încheiat un contract de colaborare în vederea combaterii COVID-19
Sursa foto: Foto: Facebook/ Consiliul Județean Cluj

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj și cei ai Spitalului Polaris Medical au încheiat contractul de colaborare în vederea combaterii COVID-19, marți, potrivit unui comunicat al Consiliului Județean.

„Luni, 27 aprilie a.c., a fost semnat documentul prin care Spitalul Polaris Medical devine o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Astfel, creşte adresabilitatea către serviciile medicale destinate pacienţilor cu COVID-19 prin suplimentarea cu 180 de locuri.

Valoarea chiriei lunare ce va fi plătită de Consiliul Judeţean Cluj, potrivit evaluării unui expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), este de 80.000 lei + TVA, lunar, echivalentul a aproximativ 2 euro/metru pătrat. Suma reprezintă închirierea spitalului şi cedarea spaţiilor și dotărilor de care spitalul dispune, urmând ca utilizarea echipamentelor să se facă în mod gratuit, fără niciun cost suplimentar, acestea nefăcând obiectul evaluării realizate de expertul ANEVAR.”, se arată în comunicatul Consiliului Judeșean Cluj.

Personalul medical, organizarea și susținerea activității urmează să fie asigurate și gestionate de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

„Pentru a sprijini efortul depus pentru gestionarea optimă a situaţiei, conducerea spitalului pune la dispoziţie, fără niciun cost suplimentar, computerul tomograf C.T., aparatura de radiologie medicală RX, (stație de oxigen și aer comprimat medical, ecografie abdominală și echipamente pentru monitorizarea pacienților).”, se mai arată în informarea transmisă de Consiliul Județean.

Spitalul Polaris Medical – de acum, în prima linie Consiliul Județean Cluj și Spitalul Polaris...

Publicată de Consiliul Judetean Cluj pe Luni, 27 aprilie 2020

 

×