x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanta - Criminal in serie si-a recunoscut faptele

Constanta - Criminal in serie si-a recunoscut faptele

de Paula Anastasia Tudor    |    31 Mar 2006   •   00:00

Trei crime au fost descoperite ieri de politistii constanteni in urma sesizarii disparitiei unui tanar, produsa la 29 martie 2006. Barbatul capturat de politsti, Stefan Remus Chiper (30 de ani), suspectat de uciderea a trei persoane ale caror cadavre au fost scoase ieri din Canalul Dunare-Marea Neagra, a recunoscut ca a comis crimele si a spus ca avea de achitat mari datorii la camatari.

Trei crime au fost descoperite ieri de politistii constanteni in urma sesizarii disparitiei unui tanar, produsa la 29 martie 2006. Barbatul capturat de politsti, Stefan Remus Chiper (30 de ani) (foto), suspectat de uciderea a trei persoane ale caror cadavre au fost scoase ieri din Canalul Dunare-Marea Neagra, a recunoscut ca a comis crimele si a spus ca avea de achitat mari datorii la camatari. Chiper este cercetat in stare de retinere sub aspectul savarsirii infractiunii de omor deosebit de grav si talharie.

FILMUL. Prima victima a fost constanteanul Neagu Patru, plecat in ziua de 2 decembrie catre targul de masini sa-si vanda autorturismul marca Mercedes C 200 CDI. Nu s-a mai intors acasa. Sotia lui a sesizat disparitia la Politie doua zile mai tarziu, pentru ca la data de 14 decembrie, masina disparutului sa fie identificata in trafic. Era deja la al patrulea cumparator. Al doilea a fost identificat ca fiind primul cumparator al autoturismului, in persoana lui Barbulescu Claudiu, pe care politistii nu l-au gasit zilele urmatoare, drept pentru care a fost dat in urmarire locala. Nu s-a facut nici o sesizare a disparitiei acestuia. Neagu Patru a fost dat in urmarire generala.

Al treilea, identic cu primul caz. Omar Arun, in varsta de 26 de ani a plecat de-acasa catre targul de masini la 28 martie in jurul orei 9.30 sa-si vanda Mercedesul E220, insa nu s-a mai intors. La 29 martie, mama lui a sesizat Politia Constanta ca fiul ei lipseste de acasa de 24 de ore si nu poate da de el la nici un telefon, deoarece acestea sunt inchise.

GHINION. In aceeasi zi, la ora 11:00 a fost depistata si oprita in trafic masina lui Omar Arun, cu numarul de inmatriculare CT 16 NOS. In aceasta se aflau Chiper Remus Stefan si Iordache Lacramioara, amandoi din Mangalia. In autoturism au fost gasite pasaportul si cartea de identitate ale lui Arun. Asa a fost prins practic criminalul.

SUB APA. Cele trei cadavre au fost scoase ieri dupa-amiaza, din Canalul Dunare-Marea Neagra

DEPOZITIA. Declaratia criminalului a fost lunga si foarte detaliata, data fara absolut nici urma de emotie. A descris cum l-a atras mai intai pe Neagu Patru in urma cu patru luni la el in apartament pentru a intocmi actele de vanzare-cumparare ale masinii. Cum l-a lovit de mai multe ori cu un ciocan in cap, apoi l-a lasat in casa si s-a dus sa cumpere folie de plastic si scotch. L-a infasurat bine, a adaugat si ceva pietre si l-a aruncat in canal in zona podului Basarabi. Barbulescu, cea de-a doua victima, a fost complicele lui la falsificarea actelor primului Mercedes pentru a putea fi vandut. Dupa aceea, nedorind a imparti prada, Chiper l-a omorat si pe el turnand-i otrava in suc. L-a infasurat in plastic si l-a aruncat in canal. Omar Arun a fost ucis in mod identic cu Neagu Patru. In urma indiciilor primite de la ucigas, politistii, ajutati de scafandri, au reusit sa gaseasca ieri toate cele trei corpuri. Criminalul a povestit, printre altele, ca , daca reusea sa vanda si aceasta masina, se descotorosea si de prietena lui, Lacramioara.
×
Subiecte în articol: observator