x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Control al Guvernului la Biblioteca Pedagogică: Directoarea s-a angajat singură, sute de cărţi de patrimoniu au dispărut

Control al Guvernului la Biblioteca Pedagogică: Directoarea s-a angajat singură, sute de cărţi de patrimoniu au dispărut

19 Mar 2014   •   14:55
Control al Guvernului la Biblioteca Pedagogică: Directoarea s-a angajat singură, sute de cărţi de patrimoniu au dispărut

Premierul Victor Ponta a cerut, astăzi, şefului Corpului de control al primului-ministru să dispună efectuarea unei anchete la Biblioteca Pedagogică, instituţie unde s-a constatat dispariţia a câtorva mii de volume, urmare a unor controale dispuse anterior de conducerea Ministerului Educaţiei.

"La Biblioteca Pedagogică sunt, deocamdată, neidentificate, patru mii de cărţi, dintre care aproape două sute sunt publicate în perioada 1640-1850, adică vorbim de cărţi de patrimoniu", a declarat ministrul Educaţiei Remus Pricopie, solicitat de premier pe acest subiect în deschiderea şedinţei Guvernului.

Întrebat de premier dacă situaţia prezentată a generat şi protestele angajaţilor de la Biblioteca Pedagogică, ministrul Educaţiei a spus: 'Da, se pare că este o legătură, pentru că în momentul în care eu am cerut inventar, am cerut în luna ianuarie, a doua zi au început protestele'.

Astfel, Victor Ponta i-a transmis lui Ioan Lazăr, şeful Corpului de control al primului-ministru, să dispună 'o anchetă rapidă' la Biblioteca Pedagogică. 'Dar să informaţi şi alte instituţii ale statului pentru că nu cred că este doar o problemă administrativă, cred că este o problemă penală şi vreau să ştiu dacă se ştia demult de acest lucru sau acum au avut ghinion şi aţi descoperit dumneavoastră', a declarat premierul.

Ministrul Educaţiei a intervenit şi a precizat că, având în vedere că procedura de mutare a Bibliotecii Pedagogice la Biblioteca Universitară nu a fost declanşată, a trimis Corpul de control al ministerului pentru a verifica respectarea legii. 'Cu ocazia aceasta am ajuns şi la registrele contabile şi la angajaţi, am descoperit că directoarea s-a angajat singură, adică s-a numit singură pe postul de director şi multe alte lucruri inadmisibile', a declarat Remus Pricopie, potrivit Agerpres.

Premierul a concluzionat spunând: 'Bine, o să cer Corpului de control, să verificaţi şi să informaţi şi toate celelalte instituţii ale statului că dacă e atât de grav chiar trebuie intervenit'.

×