x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIE în Capitală: Copil de 4 ani, UCIS de câini maidanezi în zona Parcului Tei

TRAGEDIE în Capitală: Copil de 4 ani, UCIS de câini maidanezi în zona Parcului Tei

02 Sep 2013   •   14:12
TRAGEDIE în Capitală: Copil de 4 ani, UCIS de câini maidanezi în zona Parcului Tei
UPDATE 14:45 - Răzvan Băncescu, coordonatorul ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor), a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că băiatul de patru ani ucis de câini în zona Parcului Tei din Capitală se afla pe un teren privat, iar Primăria nu are nicio vină.

Primăria Sectorului 2 a făcut aceeaşi precizare, printr-un comunicat.

”Incidentul a avut loc pe un teren proprietate privată. Câinii sunt din preajma parcului și sunt hrăniți de iubitorii din împrejurimi. Nu putem să strângem câinii într-o lună și să-i eutanasiem. Însă, câinii vor fi strânși de pe domeniul public și sterilizați. Cadrul legal îl avem deja aprobat, iar bugetul asigurat. Procedurile legale sunt în curs de finalizare. Până acum am avut trei mașini cu care a trebuit să cesionăm tot Bucureștiul. Urmează săptămâna asta să se finalizeze procedura de contractare a firmelor private pentru capturare și transport și răspunsul va fi mult mai prompt”, a declarat Băncescu.

-----------------------------------------

Un copil de patru ani a fost și-a pierdut viața după ce a fost atacat de mai mulţi maidanezi în apropierea Parcului Tei din Capitală. Fratele copilului, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.

Potrivit acestora, o femeie a sunat la numărul de urgenţă 112, în jurul orei 12.22, şi a anunţat că nu-şi mai găseşte unul dintre nepoţi. Femeia a spus că se afla în parc, împreună cu cei doi nepoţi ai săi, în vârstă de şase şi, respectiv, patru ani.

Conform declaraţiilor femeii, la un moment dat, cei doi copii s-au îndepărtat de ea şi au dispărut. În timp ce îi căuta, nepotul de şase ani s-a întors cu o rană la picior şi a povestit că el şi fratele său au fost atacaţi de câini. Băiatul a spus că fratele lui a fost prins de câinii maidanezi.

Femeia a anunţat Poliţia, copilul de patru ani fiind găsit mort, într-un tufiş.

"Este o zonă cu foarte multă vegetaţie, greu accesibilă. Ce am văzut la faţa locului nu poate fi descris. Băiatul nu a avut nicio şansă. Avea hainele sfâşiate pe lângă multiplele plăgi găsite pe aproape toată suprafaţa corpului", a declarat un reprezentant al Poliţiei.



×