x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coronacriza: UE va aloca fonduri suplimentare pentru copii

Coronacriza: UE va aloca fonduri suplimentare pentru copii

20 Oct 2021   •   11:20
Coronacriza: UE va aloca fonduri suplimentare pentru copii

Europarlamentarul Victor Negrescu anunță că Parlamentul European va aloca fonduri suplimentare pentru copii. Suma va fi inclusă în bugetul european la solicitarea eurodeputatului român făcută în numele Grupului S&D.

În cadrul reuniunii Parlamentului European de la Strasbourg, eurodeputatul Victor Negrescu, raportor alternativ al Grupului S&D privind bugetul pe anul 2022, a solicitat creșterea fondurilor pentru Garanția Europeană pentru Copii.

Este vorba despre suma de 700 de milioane de euro care va fi inclusă în propunerea de buget european susținută de Parlamentul European.

„Solicităm implementarea rapidă în 2022 a Garanției europene pentru copii, asigurându-ne astfel că niciun copil nu este lăsat în urmă și nu suferă efectele negative ale pandemiei. Cererea noastră pentru o alocare suplimentară de 700 de milioane de euro pentru garanția pentru copii reprezintă o realizare cheie a grupului nostru politic”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, în plenul Parlamentului European.

Europarlamentarul social-democrat a propus și o creștere de 2,7 miliarde de euro a bugetului față de propunerea Comisiei Europene.

Sumele suplimentare ar urma să fie folosite pentru lupta cu criza sanitară și cu cea economică, dar și pentru rezolvarea problemelor sociale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Victor Negrescu