x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Creştere semnificativă a infracţiunilor de lovire sau alte violenţe în Vaslui, faţă de anul trecut

Creştere semnificativă a infracţiunilor de lovire sau alte violenţe în Vaslui, faţă de anul trecut

de Agerpres    |    28 Oct 2014   •   17:30
Creştere semnificativă a infracţiunilor de lovire sau alte violenţe în Vaslui, faţă de anul trecut

Numărul infracţiunilor contra persoanei a cunoscut o creştere semnificativă la nivelul judeţului Vaslui în acest an. Potrivit datelor furnizate de IPJ, s-a ajuns la 3.401 fapte sesizate în primele nouă luni, faţă de 2.509 fapte sesizate în perioada similară din 2013.

Creşterea este determinată de infracţiunile de lovire sau alte violenţe al căror număr a fost de 2.059 în primele nouă luni ale acestui an, faţă de 1.249 de fapte sesizate în perioada similară a anului trecut.

"La indicatorii referitori la infracţiunile contra vieţii şi integrităţii corporale au fost înregistrate scăderi faţă de primele nouă luni ale anul 2013. Au fost înregistrate scăderi la infracţiuni ca tentativa de omor, vătămare corporală sau tâlhărie, în timp ce numărul violurilor a crescut", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

În primele nouă luni ale anului 2014, din analiza datelor statistice existente la nivelul instituţiei, a rezultat că infracţiunile sesizate au înregistrat o creştere 2,68% faţă de perioada similară a anului trecut, în acest an fiind sesizate 10.354 infracţiuni. În perioada menţionată, poliţiştii au intervenit la peste 11.000 de solicitări primite în urma unor apeluri prin sistemul unic de urgenţă 112.

×
Subiecte în articol: vaslui lovire