x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crima de la Cluj se indreapta spre un dosar de catifea

Crima de la Cluj se indreapta spre un dosar de catifea

de Filip Tudorachi    |    09 Ian 2007   •   00:00

Ancheta privind moartea tanarului Catalin Gordea, produsa in urma unei altercatii in fata discotecii Obsession din Cluj-Napoca, se tergi-verseaza. Presupusul ucigas este judecat in libertate.

SUPRAVEGHERE. Patronul firmei de paza a clubului Obsession a pus la dispozitie imagini in care aparea in realitate agresorul Calin Bondor (foto dreapta). Seful bodyguarzilor a sustinut ca cel filmat de camerele de supraveghere este victima Catalin Gordea

Ancheta privind moartea tanarului Catalin Gordea, produsa in urma unei altercatii in fata discotecii Obsession din Cluj-Napoca, bate pasul pe loc. Cateva zile, tragicul eveniment a fost subiect monden pentru televiziuni, deoarece presedintele PD, Emil Boc, a incercat sa-l resusciteze pe Gordea, batut in strada cu bestialitate de o gasca de tineri.

Boc trecea prin zona discotecii Obsession intr-un taxi si, conform declaratiilor acestuia, venea de la Primarie, desi era trecut de ora 1 noaptea.

Conform informatiilor oficiale furnizate de Parchetul Cluj in noaptea de 7 noiembrie, Gordea a fost batut de circa sapte persoane, dar cel considerat vinovat de moartea acestuia ar fi studentul Calin Bondor. Acesta a fost arestat dupa trei zile si, in mod ciudat, desi procurorii sustin ca au dovezi certe ca Bondor i-a aplicat lovitura mortala lui Gordea, mandatul de arestare pe 29 de zile a fost anulat de Curtea de Apel Cluj. Bondor este cercetat in libertate si are interdictie de a parasi orasul. Unul dintre cei care au facut portretul-robot al agresorului a fost tocmai Emil Boc.

DOVEZI. Interesant este ca, imediat dupa eveniment, patronii clubului Obsession, intr-o tentativa de a se apara impotriva acuzatiilor ca bodyguarzii s-au facut ca nu observa altercatia, care incepuse de fapt in discoteca, au prezentat inregistrarile camerelor de supraveghere din acea noapte. Teodor Pop Puscas, patronul firmei de paza si fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Cluj pana in 2005, a prezentat in mod jenant imagini cu Gordea, cand de fapt imaginile erau ale agresorului Calin Bondor. Neoficial, amicii care au fost impreuna cu Gordea in noaptea in care acesta si-a serbat ziua de nastere spun ca bodyguarzii de la Obsession au avut si ei rolul lor in tragedie. Grupul lui Bondor a fost deranjat ca trei fete dansau in apropierea mesei grupului lui Gordea, iar unul dintre amicii lui Bondor i-a turnat in cap o sticla de bere lui Gordea, dupa care a chemat bodyguarzii spunand ca tinerii ar fi varsat sampanie pe jos. O alta varianta, "mai oficiala", spune ca de fapt Gordea a deschis cu neglijenta sticla de sampanie care a stropit mai multe persoane de la masa alaturata, unde se afla grupul lui Bondor. Astfel, a inceput scandalul continuat cu bataia in strada.

BODYGUARZI INDIFERENTI. Cert este ca, dupa incidentul din Obsession, prietenii victimei au fost scosi pe rand afara din club de bodyguarzi, dupa care au fost lasati in mainile agresorilor care le-au aplicat bataia de rigoare. Bodyguarzii de la Obsession, cunostinte ale grupului de agresori, au urmarit impasibil cum acestia isi bateau victimele in strada, fara sa intervina, deoarece, asa cum spunea conducerea firmei de paza, responsabilitatea lor este ordinea in club. Ultimul care a iesit pentru a fi batut a fost Catalin Gordea, caruia, spun martorii, i-a fost aplicata o lovitura fatala cu o bucata de pavaj. Desi procurorii l-au purtat pe Bondor prin fata camerelor de luat vederi in postura de criminal, procurorul Violeta Traistaru, purtatorul de cuvant a Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, a explicat apoi ca: "Persoane din grupul victimei, cat si din celelalte grupuri au aplicat lovituri altor indivizi. Ramane sa stabilim daca si alte persoane vor fi puse sub invinuire".

Ca o reparatie tardiva, la sfarsitul lunii decembrie, Consiliul Local Cluj-Napoca a adoptat o hotarare prin care obliga firmele de paza sa supravegheze zonele exterioare ale localurilor si cluburilor clujene.
×
Subiecte în articol: observator gordea bondor obsession