x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu grijă, despre droguri

Cu grijă, despre droguri

de Luiza Moldovan    |    17 Oct 2013   •   18:44
La vie en mov
Acuma, de când cu drogurile din Salam, s-a trezit şi Autoritatea pentru Protecţia Copilului s-o aia grija de copiii lui, ca şi cum ei ar fi singurii de care s-o aia grija. Copiii lu’ Salam. Copiii lu’ ăla de se-mbată în fiecare seară şi ia la căpăceală pe cine apucă n-o mai aia grija. De copiii abuzaţi în toate felurile şi în tot ceasul, în fiecare zi a vieţii lor, pe Autoritatea pentru Protecţia Copilului n-o mai aia grija. Într-o ţară în care atâţia copii mănâncă pâine cu zahăr dimineaţa, la prânz şi seara pe Autoritatea pentru Protecţia Copilului n-o mai aia grija. Într-o ţară în care mii de copii nu au cu să se-ncalţe pe frig şi ploaie, în care dorm cu pături putrede pe ei, în camere reci şi umede, cu mucegai pe pereţi, pe Autoritatea pentru Protecţia Copilului n-o mai aia grija. În ţara în care puţine, prea puţine mămici îşi permit să le cumpere copiilor lor un banal sirop de tuse, pe Autoritatea pentru Protecţia Copilului n-o mai aia grija. În ţara în care puţini, prea puţini părinţi îşi mai trimit copiii la şcoală, pe Autoritatea pentru Protecţia Copilului n-o mai aia grija. În ţara cu trei rânduri de trotuare dar fără microbuze care să ducă piticii la şcoală, pe Autoritatea pentru Protecţia Copilului n-o mai aia grija.

Autoritatea pentru Protecţia Copilului s-a autosesizat în privinţa celor doi copii ai lui Florin Salam pentru că acesta a recunoscut public că s-a drogat. Bine, dar asta nu e suficient! Eu pot să spun acum că sunt autorul atentatelor din 11 septembrie din New York (am alibi! Eram la un internet cafe de pe Kogălniceanu!) iar dumneavoastră puteţi, la fel de bine, să spuneţi că sunteţi inginerul din umbră al războiului din Siria. Florin Salam putea să spună că mănâncă E-uri şi nu se hidratează corect. Autoritatea pentru Protecţia Copilului ar fi trebuit să se autosesizeze sau nu, din cauză că tatăl, singurul întreţinător al familiei, îşi pune sănătatea în pericol printr-o alimentaţie neadecvată? Să se autosesizeze Autoritatea pentru Protecţia Copilului şi în cazul părinţilor care fumează! Sau în cazul părinţilor care conduc prea tare. Sau în cazul părinţilor care întârzie să-şi ia copilul de la grădiniţă. Sau care se ceartă în faţa copiilor.

S-o aia grija pe Protecţia Copilului şi pentru toţi copiii care fac zilnic, pe jos, 15 kilometri înspre şi de la şcoală, pe zăpadă până la brâu, victime perfecte ale animalelor înfometate. Să se autosesizeze şi în cazul familiilor care nu au bani de lemne sau le dau margarină copiilor lor, că-i mai ieftină decât untul, chiar dacă nesănătoasă!

Ba chiar am o idee pentru Autoritatea pentru Protecţia Copilului: să se autosesizeze şi în privinţa lui Moş Crăciun, pentru că-i abuzează pe copii, punându-i să-i spună poezii, în schimbul unor cadouri. Mai dă-l încolo de boşorog, că nu-i mai merge multă vreme! Noroc cu Autoritatea asta!


×
Subiecte în articol: le vie en mov