x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cui i-e frică de Băse-Boc?

Cui i-e frică de Băse-Boc?

de Luiza Moldovan    |    04 Mar 2014   •   15:38

Da. Mai vreau o dată cu Băsescu, da’ să nu mai fie preşedinte, să fie premier, ca să se mimeze ca lumea actul democratic. Cu Boc preşedinte şi cu Băse premier, da, vreau, vreau, vreau! Fiindcă, deşi n-ar recunoaşte pentru nimic în lume, Băse are o admiraţie colosală faţă de Putin şi vrea să copieze întocmai cuplul Putin-Medvedev. El crede, săracul, că, împreună cu Boc, formează un cuplu de aur, dar nu înţelege că asta ar fi de fapt o dihotomie şI nu o armonie.

Sunt convinsă, sunt absolut convinsă că se crede un Putin al României, dar, săracul, nu ştie că asta e doar în mintea lui. La urma urmei, cui îi e frică de un Boc mic, mic de tot? E mic, mic şi nu face nimic! Adică nu face nimic rău, să ne-nţelegem. Nu muşcă, se îmbracă la costum, are idei geniale de condus ţara şi latră piţigăiat! Ca pekinezul din banc, care e rău pentru că nu şi-a băut lăpticul.

Adică de ce să nu mai vrem cu Boc şi Băsescu încă o dată?

Chiar nu-i înţeleg pe cei care se declară crispaţi de cuplul de aur al naţiei. Un fel de Ţociu şi Palade ai politicii noastre, cu excepţia faptului că ăştia te fac să plângi. E nevoie de oameni măreţi, e nevoie de limba lor maaare, care traversează Atlanticul şi linge toată Casa Albă, care poate că d-aia e aşa de albă, la urma urmei. E nevoie de oameni talentaţi în politica noastră, care să stea foarte bine la capitolul “excutarea ordinelor şi mucles!”. Oameni care se laudă cu cât sunt ei de cretini şi cum au ei curajul de a fi cretini! Nu-i aşa că nu oricine are curaj să fie cretin? E nevoie de curaj pentru toate în viaţa asta, iar tandemul Băse-Boc sună genial din perspectiva asta.

Lu’ Băse îi tremură chiloţii pe el de frica românilor, iar Boc îşi maschează anxietatea dând din gură ca papagalul, articulând pe repede-nainte, cum vorbeşte el ca o caţă, cuvinte goale care sună ca o cratiţă lovită. Măcar pentru reînvierea unei stări de spirit şi tot se impune revenirea cuplului Băse-Boc! E adevărat, o stare de spirit nasoală, dar cine ştie ce le mai trece prin cap să ne facă?

Să mai taie pensiile, că oricum, sunt cele mai mari din Europa şi, după cum se exprimă marele Boc, “nimeni n-a avut curajul să ia asemenea măsuri”. Să mai taie din alocaţiile copiilor, pentru că asta necesită mult curaj şi dăruire. Să-i trimită la muncă în strănătate pe medici, că aici abia pot s-o ducă de la o lună la alta. Să crească taxe şi accize, pentru că, nu-i aşa, numai ei au curajul să facă asta. Şi, în general, ca să ne arate cât sunt ei de solidari cu noi, să stea de la lună la lună cu salariul minim pe economie.

Cui i-e frică de Băse-Boc? Mie nu mi-e frică. Mi-e mai frică să dorm singurică decât să vină iar Băse şi Boc la putere. De luat, n-au ce să-mi mai ia. Mi-au luat oricum absolut tot. Nu pot decât să-mi dea delete printr-o ordonanţă de urgenţă. Să mă facă să renunţ la cablu. Că o carte nu mi-am mai luat de doi ani.

×