x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cultele îndeamnă la informare

Cultele îndeamnă la informare

de L. Budin    |    13 Ian 2021   •   09:36
Cultele îndeamnă la informare

Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naţionale de promovare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2 şi salută apariţia vaccinurilor care pot duce la limitarea actualei pandemii, a declarat muftiul Iusuf Muurat. Vaccinarea este „un act asumat personal, gratuit şi voluntar”, membrii comunităţii musulmane fiind îndemnaţi să se informeze din surse oficiale.

Cei care nu au acces la sursele de informare din mediul online pot să apeleze la medicii de familie, a transmis muftiul, care a adăugat că e foarte important ca oamenii să aibă încredere în ştiinţă. Şi credincioşii ortodocşi vor beneficia, în principiu, de informare privind vaccinarea.

Cancelaria Sfântului Sinod a transmis, către toate eparhiile, o broşură de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Documentul se află la dispoziţia „personalului clerical şi neclerical”, pentru a decide în cunoştinţă de cauză. „Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului (...), însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

×
Subiecte în articol: patriarhia romana