x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum a reacționat Loteria Română după scandalul generat de Tragerile Loto Speciale de Anul Nou

Cum a reacționat Loteria Română după scandalul generat de Tragerile Loto Speciale de Anul Nou

04 Ian 2019   •   18:44
Cum a reacționat Loteria Română după scandalul generat de Tragerile Loto Speciale de Anul Nou

Loteria Română este în centrul unui scandal uriaş după extragerea de Anul Nou. Variantele au costat dublu, iar jucătorii susţin că în agenţii li s-a spus că este vorba de o extragere dublă, adică biletele ar urma să fie valabile pentru două extrageri, doar că pe 31 decembrie a avut loc o singură extragere.

Loteria Română a emis un comunicat de presă în care a făcut mai multe precizări legate de Tragerile Loto Speciale de Anul Nou.

„Referitor la Tragerile Loto Speciale de Anul Nou care au generat o serie de nemulţumiri şi neclarităţi în rândul jucătorilor, Loteria Română face următoarele precizări: În data de 31 decembrie 2018 Loteria Romana a organizat Tragerile Loto Speciale de Anul Nou pentru care a suplimentat fondul de câştiguri al categoriei I pentru fiecare din jocurile Loto 6/ 49, Joker si Loto 5/ 40, după cum urmează: Loto 6/ 49: 500.000 de lei; Joker: 250.000 de lei; Loto 5/ 40: 50.000 de lei. Preţul/varianta în cazul fiecăruia din cele trei jocuri pentru care s-a suplimentat fondul de câştiguri al categoriei I a fost mai mare decât în cazul tragerilor obişnuite, din raţiuni comerciale, pentru a genera fonduri de câştiguri mai atractive şi, implicit, premii mai atractive.

Loteria Romana a promovat aceste trageri în agenţiile proprii, prin transmiterea de comunicate de presa atât în data de 24 decembrie 2018 cât şi în data de 28 decembrie 2018 cât şi prin postarea de informatii relevante pe pagina proprie de facebook şi pe site-ul www.loto.ro. Totodată, printr-o circulara interna transmisa în data de 10 decembrie 2018, toate punctele de lucru judeţene au fost informate cu privire la modalitatea de organizare a Tragerilor Loto Speciale de Crăciun şi de Anul Nou, fiind menţionate toate informaţiile relevante cu privire la aceste extrageri, inclusiv în ceea ce priveşte suplimentările fondului de câştiguri şi preţul variantelor de joc. De asemenea, în agenţiile loto au existat atât afişe cât şi anunţuri privind Tragerile Loto Speciale de Anul Nou.

În ceea ce priveşte informarea cu privire la Tragerile Loto Speciale de Anul Nou din revista 'Loto-Prono', precizăm că în ultimul număr din anul 2018, la rubrica dedicata acestor trageri, s-a produs o eroare de redactare. Aceasta a fost remediată în scurt timp, prin corectarea ediţiei online şi prin retragerea numărului de la difuzare, pentru informarea corectă a jucătorilor.

Menţionăm faptul că, în conformitate cu Regulamentul de Organizare şi Administrare a Jocurilor Loto, Loteria Română a decis majorarea preţurilor şi modalitatea de desfăşurare a extragerilor în vederea suplimentării cu sume importante a fondului de câştiguri. Totodată, precizăm faptul ca preţul variantelor s-a reflectat în fondurile de câştiguri ale fiecărui joc şi implicit în valoarea premiilor. Astfel, pentru Tragerile Loto Speciale de Anul Nou a fost în joc un fond total de câştiguri de peste 17,2 milioane lei (aproximativ 3,7 milioane euro) şi s-au înregistrat peste 47.400 de câştiguri în valoare totala de peste 3,9 milioane lei, reporturile de peste 13 milioane lei rămânând în joc pentru extragerile care se vor organiza în data de 06.01.2019, ce vor oferi noi şanse de câştig participanţilor.

Loteria Română a organizat multiple trageri speciale în anul 2018, cu diverse ocazii, aceste trageri presupunând suplimentari ale fondului de câştiguri la categoria I precum şi creşteri de preţ/varianta de joc. În acest sens, facem referire la Tragerile Loto Speciale ale Crăciunului care au avut loc în data de 23 decembrie şi care au presupus suplimentarea fondului de câştiguri al categoriei I pentru fiecare din jocurile Loto 6/ 49, Joker şi Loto 5/40, după cum urmează: Loto 6/49 - 100.000 de lei, Joker - 75.000 de lei şi Loto 5/40 - 50.000 de lei. La aceste trageri s-au înregistrat 16.913 câştiguri în valoare totală de peste 1,3 milioane lei.

Pentru primele trageri loto din acest an care vor avea loc duminica, 6 ianuarie, au rămas în joc reporturi atractive.

La Loto 6/ 49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 5,76 milioane lei (peste 1,23 milioane de euro), iar la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de aproximativ 1,5 milioane lei (aproximativ 320.000 de euro). La Joker, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 4,16 milioane lei (peste 892.000 de euro) în timp ce la Noroc Plus, la categoria I, este în joc un report în valoare de aproximativ 127.000 de lei (peste 27.000 de euro). La Loto 5/ 40 se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 1,27 milioane lei (aproximativ 274.000 de euro), iar la Super Noroc, la aceeaşi categorie, este în joc un report în valoare de aproximativ 202.000 lei (peste 43.000 de euro)”, conform comunicatului de presă emis de Loteria Română.

×
Subiecte în articol: Tragerile Loto SPECIALE de Anul Nou